Представителят на Украйна в ООН Сергей Кислиця обяви, че Украйна

...
Представителят на Украйна в ООН Сергей Кислиця обяви, че Украйна
Коментари Харесай

Украйна обяви в ООН, че не планира офанзива нито в Донбас, нито в Крим

Представителят на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислиця разгласи, че Украйна няма да стартира никаква военна атака нито в Донбас, нито в Крим , оповестява ТАСС.

Според него Киев няма да подхваща атака и не вижда опция на мирното разрешаване на спора, възобновяване на суверенитета и целостта на страната .

" Зададоха ни този въпрос в разнообразни конгреси , дружно с изпращането на ясни известия. Украйна няма да стартира военна атака . Нито в Донбас, нито в Крим, нито където и да било другаде ", съобщи украинският представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Страната му е подготвена да възобнови договарянията по " нормандския формат " и на всички равнища и не виждат различен път, с изключение на " спокойно разрешаване на продължаващия спор ".
 Украйна недоволства, че страни не смеят да ѝ оказват помощ поради взаимозависимост от Русия
Украйна недоволства, че страни не смеят да ѝ оказват помощ поради взаимозависимост от Русия

Страната се надява Берлин да премисли отхвърли си да ѝ достави оръжие

Украинският дипломат в Организация на обединените нации сподели в понеделник, че към 130 000 съветски военни заплашват страната , като 112 000 военнослужещи са към границата с Украйна и в Крим, оповестява СиЕнЕн.

" Въпросът е за какво всички тези съветски сили са там . Зададохме този въпрос на разнообразни конгреси, дружно с изпращането на лични ясни послания. Това е директно доказателство за нежеланието на Русия да деескалира и да се приготви да оправдае възможната си по-нататъшна експанзия ".

Кислиця сподели, че страната поддържа запазването на отворени дипломатически канали, само че поддържа, че страната е подготвена да се пази . Украинският дипломат благодари и на посланика на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд за това, че изиска срещата в понеделник за Украйна.

" Украйна няма да се поддаде на закани, ориентирани към намаляване на Украйна, подкопаване на нейната икономическа и финансова непоклатимост и предизвикателство на публично изтощение. Това няма да се случи и Кремъл би трябвало да помни, че Украйна е подготвена да се пази. В същото време поддържаме нуждата дипломатическите канали с Русия да останат отворени , в случай че това предотвратява прекосяването към военни принадлежности ", сподели Кислиця.
 Байдън разгласи Русия за опасност за света, след Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Байдън разгласи Русия за опасност за света, след Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Съединени американски щати се готвят за всеки сюжет, само че светът би трябвало да отхвърли използването на мощ

Кислиця се обърна към по-ранните мнения на съветския дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя , за отказване опасност или планувано навлизане, само че сподели, че няма потребност Небензя да " пояснява думите на украинските чиновници , на непознат език ".

" Важно е гласът на Украйна да се чуе през днешния ден в Съвета за сигурност и да не се изгуби в превода ", сподели Кислиця. " Моето управление приказва своя език, има свои посланици и представители ".

Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя не участва за изявленията на Кислиця . Небензя се извини от съвещанието на Съвета за сигурност - тъкмо преди Кислиця да стартира да приказва - с цел да участва на среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Очаква се Русия да поеме председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник .

" Аз в действителност, тъкмо преди нашето председателство на Съвета за сигурност би трябвало да се срещна с генералния секретар, тъй че ще би трябвало да напусна . И по този начин, не мога да трансформира тази обстановка заради графика на генералния секретар, тъй че ще би трябвало да си потеглям, оправдавам се ", сподели съветският дипломат преди да си тръгне.
 Русия в Организация на обединените нации: Съединени американски щати заблуждават света за аргументите за световното напрежение
Русия в Организация на обединените нации: Съединени американски щати заблуждават света за аргументите за световното напрежение

Небензя: Съединени американски щати наподобява са подготвени да пожертват Украйна за своите геополитически интереси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР