Представителят на изключените клубове от Българския футболен съюз (БФС) -

...
Представителят на изключените клубове от Българския футболен съюз (БФС) -
Коментари Харесай

Димитър Пейчев: От БФС искат да останем без глас на конгреса

Представителят на изключените клубове от Българския футболен съюз (БФС) - Димитър Пейчев от Русокастро Бургас, приказва за позицията на тимовете.

Димитър Пейчев хронологично напомни взаимоотношенията сред клубовете и футболната централа.

„ Искам да благодаря на министъра, че инициира тази среща и ни одобри. Този проблем не е от месец-два, той е от много от дълго време. След като всички ние участвахме в един конгрес, който бе проведен от БФС, получихме известие, че сме извадени от футбола и малко по-късно получихме предложения да бъдем пререгистрирани. Само си представете 145 клуба с най-малко 30 състезатели плюс деца, за каква численост хора става въпрос, на които БФС споделя: „ Ние ви забраняваме да се занимавате с проведен футбол “, стартира той.

Представителят на изключените клубове разясни по какъв начин се устоят аматьорските клубове в страната.

„ Ние сме пререгистрирани, в случай че не бяхме, трябваше да закрием безусловно всичко и хората по дребните обитаеми места, които чакат такива мачове, да им отнемем и дребното благополучие. Когато се пререгистрираме, губим общинска дотация. Повечето клубове се финансират от Общините. Ние сме запалянковци, които поддържаме аматьорския футбол. Аматьорският футбол е основата на футбола. Възмущаваме се на това, което се случва с националния тим. Искаме смяна. Помолихме само да бъдем върнати. Докато тече този одит, те могат да си предизвикват Конгрес, да изберат индивида Х или същия човек, няма да имаме глас. Това ни е единственото терзание “, продължи той.

Димитър Пейчев има вяра, че министърът на младежта и спорта Димитър Илиев предлага.

„ Благодарим на министъра, съгласни сме с това, което предлага. Надявам се, че обществеността се надигна и като се изключи че разчитаме на помощта на министъра, разчитаме на всички хора, които обичат футбола и виждат какво се случва, техните неточности не са една и две. Много клубове към този момент не развиват активност, тази активност се състоя прекомерно късно “, добави той.

Представителят на изключените клубове не считат решенията на БФС за разумни.

„ Поведението и отговорите на представителя на БФС са меко казано нелогични и объркващи. Те са пристигнали тук да отговорят нещо, това не оказва помощ. Единственото е да разчитаме на съда, в случай че от БФС не се съгласят на одит. Това нещо би трябвало да се приключи, това не е обикновено. Голям празник е във всяко обитаемо място, когато има такова мероприятие. Безпрецедентно споделят ни, че няма да имаме право на глас. Надявам се, че всички ще се обединим да покажем несъгласието си. Това нещо би трябвало да престане “, приключи Димитър Пейчев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР