Представителството на марките Рено и Дачия в България Рено Нисан

...
Представителството на марките Рено и Дачия в България Рено Нисан
Коментари Харесай

И програмата на Renault и Dacia за употребявани автомобили с гаранция вече е в България

Представителството на марките " Рено " и " Дачия " в България " Рено Нисан България " стартира да предлага сертифицирани използвани коли. Това беше оповестено през вчерашния ден при представянето на първия " Рено Селекшън Стор " (Renault Selection Store) в страната.

Той се намира на територията на откритото през вчерашния ден второ дилърство за " Рено " и " Дачия " на компания " Омникар ". Новият комплекс се намира на Околовръстния път наоколо до кръстовището с улица " Суходолска ".
 И програмата на Renault и Dacia за използвани коли с гаранция към този момент е в България
© Георги Пауновски

Центърът е ситуиран на повърхност от 22 000 квадратни метра и разполага с 420 паркоместа. Застроената повърхност е 5000 квадратни метра, като с изключение на зоната за използвани коли, са разполагаем шоурум за нови коли " Рено " и " Дачия ", машинален сервиз, тенекеджийно и бояджийно. Инвестицията в комплекса е 6.5 млн. лв., като са открити 40 нови работни места.

В звук с пазарните трендове

Българският пазар е доминиран от използваните коли и е разумно да покрием и тази ниша, разяснява при откриването шефът на " Рено Нисан България " Рено Пирел. Според него с откриването на новия център ще се увеличи качеството на услугата в София, където се продават 60% от новите коли в страната.

Предстои " Рено Селекшън " зони да бъдат обособени на територията на всички огромни дилърства в страната. Колите от програмата ще са на не повече от седем години и на до 150 000 километра. Те няма да са единствено от марките " Рено " и " Дачия ".
 И програмата на Renault и Dacia за използвани коли с гаранция към този момент е в България
© Георги Пауновски

Всеки автомобил, част от програмата " Рено Селекшън ", ще е с обезпечено минало и пробег, като ще бъде минал инспекция по 100 точки. Колите ще имат половин година гаранция, като след месец ще имат право на безвъзмезден механически обзор. Ако клиентът не е удовлетворен и върне колата до два дни от датата на покупка, като не е навъртял повече от 100 километра, парите му ще бъдат върнати.

Дилъри против автокъщи

За момента в първия пункт от програмата има налични към 200 използвани коли, като те са събрани от дилърите на двете марки. Сред тях няма кола с цена под 10 000 лв., само че това ще се промени с развиването на програмата. За в бъдеще ще се разчита на зареждане от препоръчани за подмяна нови коли против остарели, както и на по-стари, за по-малко остарели. Ще се търсят и други канали за доставяне.

" Рено " и " Дачия " стават следващите марки, чиито дилъри стартират да оферират сертифицирани използвани коли. Към момента сериозен бизнес с такива коли развиват Порше БГ (представител за марките " Фолксваген " и " Ауди " ) Мото-Пфое (продаващ в страната " Форд ", " Волво ", " Ягуар " и " Ленд Роувър ", София Франс Ауто ( " Пежо " ), " Тойота Балканс " ( " Тойота " ), " Аутотехника " ( " Сеат " ) и други.
 И програмата на Renault и Dacia за използвани коли с гаранция към този момент е в България
© Георги Пауновски

В това има смисъл, защото съгласно последните данни на КАТ за регистрациите на коли от януари до октомври в това число в страната са купени под 37 000 нови коли, против над 300 хиляди използвани. Ако се фокусираме върху " Рено " то съотношението е 3236 нови, против 8309 втора употреба. " Дачия " пък е една от дребното марки, при която новите коли доминират - 3525 против 913.

В петък, събота и неделя в най-новия център на Renault и Dacia ще има дни на отворените порти, като ще могат да се тестват всички модели на двете марки, в това число новият кросоувър Дачия Дъстър и електрическото " Рено Зои ". Ще могат за се научат и детайлности за програмата с използвани коли.
 И програмата на Renault и Dacia за използвани коли с гаранция към този момент е в България
© Георги Пауновски
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР