Представителният отбор на Сърбия стартира с победа кампанията си на

...
Представителният отбор на Сърбия стартира с победа кампанията си на
Коментари Харесай

Сърбия с първа вярна стъпка на ЕвроБаскет 2022

Представителният тим на Сърбия започва с победа акцията си на тазгодишното Европейско състезание по баскетбол. Никола Йокич и компания не позволиха изнанеда на старта, надделявайки с 100:76 (31:21, 20:17, 24:23, 25:15) над Нидерландия в зала “О2 Арена ” в Прага.

Така след първия кръг “плавите ” излизат отпред в своята група “D ” с актив от 1-0, до момента в който зад тях се подреждат надлежно Полша и Израел. Финландия, Чехия и Нидерландия остават на последните три позиции във краткотрайното класиране. 

Момчетата на Светислав Пешич не се забавиха изключително и още в средата на първата четвърт си отвориха двуцифрена преднина при 25:13 в своя изгода. Авансът на символичните домакини даже приближи 20-те точки във втория интервал, като в последна сметка западните ни съседи разполагаха с актив от 13 на почивката при 51:38. 

Нидерландците се възползваха от неналичието на централизация в сръбските редици при започване на второто полувреме и съкратиха дистанцията до пет точки при 56:51, само че в последна сметка Йокич, Мицич и компания резервираха хладнокръвие, подвигнаха разликата още веднъж до двуцифрените размери и без проблеми затвориха мача в своя изгода с безапелационна разлика.

Никола Йокич приключи с 19 точки и 6 битки за успеха на сърбите. Ваня Маринкович осъществя още 18 точки, Василие Мицич завърши с дабъл-дабъл от 15 и 12 асистенции, Душан Ристич прибави 11 точки и 6 битки, а Никола Калинич осъществя още 10 точки.

Уорти де Йонг тормози сърбите с 28 точки при 11/14 пукотевица от игра за Нидерландия. Кей Ван Дер Вуурст завърши с още 11 точки за “лалетата ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР