Представителният оркестър на град Виена - Виена симфоникер, замина за

...
Представителният оркестър на град Виена - Виена симфоникер, замина за
Коментари Харесай

Виенският симфоничен оркестър се мести в Брегенц за лятото

Представителният оркестър на град Виена - Виена симфоникер, отпътува за Брегенц, където стартира един от най-известните фестивали за класическа музика в света.

Фестивалът в Брегенц е основан през 1946 година и от този момент Виенският симфоничен оркестър е хазаин на събитията. Известен с внушителната си плаваща сцена в красивото езеро Бодензее, форумът притегля стотици хиляди фенове на класиката от целия свят. Тази година гвоздеят на програмата е " Мадам Бътерфлай " от Пучини, която ще бъде показана 25 пъти от 20 юли до 21 август.

Сцената, която всяка година стопира дъха на публиката, този път съставлява стилизиран японски планински пейзаж, наподобяващ лист намачкана хартия. Изграждането й стартира още през месец май, а в техническия екип бяха привлечени и алпинисти.

В " Мадам Бътерфлай " Виена симфоникер ще свири под палката на известния диригент Енрике Мацола, а режисьор на продукцията е Андреас Хомоки. На 22 юли Австрийската национална телевизия ORF2 ще предава непосредствено един от спектаклите.

От 1988 година е основана традиция на втора фестивална сцена да се извършва рядко представяна творба. Тази година това е " Сибирия " на Умберто Джордано с режисьор Василий Бархатов.

Освен присъединяване в оперните вечери, във фестивалната си стратегия Виена симфоникер включва и поредност от симфонични концерти. Чайковски, Римски-Корсаков, Стравински, Шостакович, Вагнер и Бетовен са композиторите, чиито произведения публиката ще има опция да чуе.

Бетовен ще звучи и на Античния спектакъл в Пловдив на 9 и 10 септември, когато Виенските симфоници ще посетят за първи път България. В програмата на двата концерта са включени и произведения на Паганини и Дворжак. Диригент на историческите концерти ще бъде Найден Тодоров, а солист - Марио Хосен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР