Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев,

...
Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев,
Коментари Харесай

До под кривата круша след лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. 

Срещата беше по самодейност на ГЕРБ, а задачата е да се обсъдят опциите за сформиране на държавно управление с първия мандат.

" От резултатите от изборите това са партиите, които са се представили най-добре на последните два вота. Считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод да съставим държавно управление дали в първия, или във втория мандат. Отиването на нови избори ще даде същия или сходен резултат ", счита Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ счита, че двете партии би трябвало да употребяват времето в Народното събрание за приемането на бюджет с 3% недостиг. " Да го създадем дружно и отговорно ", прикани той.

Винаги сме подготвени да приказваме за политики, само че държавно управление с първия мандат няма да подкрепим ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

Той акцентира, че целите за обединението ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен недостиг, запазването размера на налозите, избягването на съкращения в обществената стратегия.

" Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме – енергетика, правосъдна промяна ", сподели още Петков.

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС акцентира, че диалозите с специалисти от Министерството на финансите за бюджета би трябвало да стартират безусловно от на следващия ден. Депутатът се обърна към сътрудниците си от ПП-ДБ с думите: " Водим диалог за политики и имаме консенсус по част от тях. Но желая да напомня, че те може да се развиват, единствено в случай че има държавно управление. Защото, в случай че Народно събрание се разпусне след два месеца, даже да работим непрекъснато, аз съм черноглед, че ще успеем да приемем повече от половината политики ".

Борисов прикани ПП-ДБ да им показа състав на кабинет. " За да забележим какво оферирате и да мислим, в случай че отидем до подобен вид. Мисля, че ме разбирате. С господин Петков сме си дали прошка и нищо в нашите връзки не затруднява вършенето на работа. Фактът, че сме тук, е индикативен ", добави той.

От своя страна Петков посочи: " Ние осъзнаваме, че вие сте първата политическа мощ в този миг и сме в границите на вашия мандат. Уважаваме вашето първо право да извършите своя избор. Имате избора да говорите и с другите политически сили ".

След тази имитация Борисов прекъсна съпредседателя на ПП-ДБ, като напомни решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ: " До привършване на всички диалози, свързани с вас, няма да водим сходни ", акцентира той.

" Вие казахте, че очаквате надали не ние да предложим, преди втория мандат, състав на кабинет. Това не е обичайната процедура и би трябвало да се консултираме с нашите партийни органи ", уточни съпредседателят на Политическа партия Асен Василев, представен от NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР