Представителите на ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността към

...
Представителите на ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността към
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Още вчера "Лукойл" е можел да премине към неруски петрол

Представителите на ГЕРБ напуснаха съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет преди края му.
Заседанието бе свикано за разискване на рисковете за националната сигурност на България при незабавна анулация на дерогацията за преправка на съветски петрол от рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дефинира като безпредметно присъединяване в Съвета, защото отчетите на службите по тематиката за предварително преустановяване на дерогацията удостоверили опасенията им от последните месеци, а също по този начин се удостоверило, че с " дерогацията се печели на гърба на потребителите ":

" Стана ясно, че " Лукойл " е имал опция още през вчерашния ден да премине към напълно неруски нефт, който да обработва, само че след съвещанието на енергийната комисия това внезапно се е трансформирало и сега към момента се преработва само и единствено в голям % съветски нефт. Стана ясно и че има опция за доставки отвън Руската федерация. За нас единственото рационално е в този момент Народното събрание да вземе решение по импортирания законопроект от сътрудниците Делян Добрев и Делян Пеевски, за който повече от година и половина ПГ на ГЕРБ упорства. Тази дерогация даже и да не завърши в 3-дневен период какъвто е предметът на законопроекта, а в едномесечен - в края на годината, е един добър вероятен вид ", съобщи Десислава Атанасова.

Съветът по сигурността към Министерски съвет ще разиска рисковете при незабавна анулация на дерогацията за съветски нефт
Атанасова изясни, че още на Съвета по сигурността е станало ясно още, че Агенция " Митници " и Министерството на финансите в незадоволително огромен размер са направлявали доставките на модифицирана продукция във връзка дерогацията.
Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски също напусна Съвета по сигурността при премиера Денков, на който се разисква дерогацията за импорт на съветски нефт. Той дефинира срещата като безсмислена и видя нова коалиция " Путин ":
Според Пеевски глобите са били нарушавани, а " незаконният съветски режим " - финансиран. На срещата не са чути причини за какво " Лукойл " би трябвало да продължи да работи с съветски нефт, сподели още Пеевски:

" Което значи, че новата коалиция ще се роди от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия. Това е ясното от днеска – обединението " Путин " е реалност. Ще забележим по какъв начин ще бъдат гласовете и дали действително от Москва се командва българският парламент и българското държавно управление ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР