Представителите на движението, което организира протестите в Чили, бяха чути

...
Представителите на движението, което организира протестите в Чили, бяха чути
Коментари Харесай

Управляващи и демонстранти преговарят след 40 дни протести в Чили

Представителите на придвижването, което провежда митингите в Чили, бяха чути за първи път от чилийското държавно управление след повече от 40 дни митинги, съобщи Prensa Latina.

На траялата повече от 2 часа среща, която се организира в двореца Ла Монеда в столицата Сантяго, водачите на придвижването показаха на вътрешния министър Гонсало Блумел три съществени претенции.

Те бяха ориентирани към преустановяване на насилието против мирни демонстрации и ценене на правата на индивида, разработване на нова Конституция и лист на обществените ограничения в интерес на болшинството жители.

След срещата ръководителят на Централната работническа централа Барбара Фигероа съобщи, че готовността да продължат договарянията зависи от изпълнителната власт, която приема амбициозния дневен ред, подложен от общественото придвижване.

Тя заяви, че министър Блумел е заречен да разиска тези ограничения.

Протестите, които прераснаха в вълнения и конфликти с чиновници на реда започнаха в Сантяго на 14 октомври, когато управляващите взеха решение да усилят цената на метрото. По-късни демонстрации заляха и други градове.

Повече от 20 души станаха жертва на принуждение по време на безредиците, повече от 2,3 хиляди бяха ранени, а стотици други - задържани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР