Представители на XIII Младежки гвардейски отряд при Общинския младежки дом

...
Представители на XIII Младежки гвардейски отряд при Общинския младежки дом
Коментари Харесай

Русенските гвардейци участваха в младежки форум в Черна гора

Представители на XIII Младежки гвардейски отряд при Общинския юношески дом взеха присъединяване в провелия се заключителен стадий от Менторската стратегия “Младежите на България и Черна гора - мост за нови благоприятни условия ". Форумът бе подсилен от Сдружение " Младежки гвардейски отряди " и се организира в Подгорица, Черна гора, където младежите се срещнаха със свои връстници от Асоциация " Докосни дъгата ".
Русенските младежи имаха опцията да посетят поредност от държавни институции и да се срещнат персонално с дипломати, министри, народни представители, както и с една от легендите на международния футбол - Деян Савичевич, който оглавява Футболния съюз на Черна гора.
Вълнуваща бе срещата на гвардейците с вицепрезидента Илияна Йотова, която също е на посещаване в Черна гора. Русенските младежи ѝ споделиха концепцията за Менторската стратегия и нейния финален стадий в Черна гора.


При последвалите срещи на учениците с представители на разнообразни институции бяха разисквани тематики като европейската интеграция, какви са приликите и разликите в образованието, спорта, правата на индивида, както и другарските връзки сред двете страни.
Младежите посетиха и постройката на първото българско посолство в Черна гора. Там те се срещнаха с изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Черна гора Стефан Димитров, малко преди той да поеме новата си функционалност на длъжностен министър на външните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР