Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на

...
Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на
Коментари Харесай

От управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на министри

Представители на ръководещата коалиция отхвърлят да се разисква промяна на министри.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание вицепремиерът Корнелия Нинова дефинира сходни изказвания като " операция ":

" Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо. Според мен, е слух единствено и операция ", сподели Нинова.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска не е подавала оставка, нито има такова желание, съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов.

Балабанов дефинира като спекулации изказванията, появили се в обществените мрежи и в някои уеб сайтове, че министър Генчовска се готви да подаде оставка:

" Това е безапелационна, безспорна неистина. Мога да ви уверя, че министър Генчовска си е на мястото. Въобще не се приказва и не се разисква подобен вид. Напротив ".

Балабанов подсети, че на следващия ден министър Генчовска ще бъде изслушана в Народното събрание поради друга подправена вест - че е отстъпила от позицията ни във връзка с Северна Македония:

" Включително министърът на външните работи на Германия използваше подправените вести във връзка с бързото присъединение на Македония в Европейския съюз, след което се появиха апели за оставка на министър Генчовска, която се била съгласила на някакви неща. И това е безспорна неистина. Затова тя просто ще пристигна тук, в пленарна зала, с цел да го изясни ".

Станислав Балабанов обвърза проблемите с разплащанията към пътностроителните компании с кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка:

" В последните седмици този проблем се сложи като пленник във връзка с друга политическа конспирация - изборът на гуверньор на Българска народна банка. За страдание, може би от детинство и от спортна завист, се блокира цяло едно министерство, неодобрява се министър от ръководещата коалиция. И щом ще има комисии антикорупционни за Министерство на районното развиване, да има такива за Министерството на финансите, за министерството на господин Лорер, за всички министерства, които разполагат с държавни пари ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР