Представители на Украйна, Канада, Великобритания, Швеция и Афганистан ще се

...
Представители на Украйна, Канада, Великобритания, Швеция и Афганистан ще се
Коментари Харесай

Ще съдят Иран за сваления самолет

Представители на Украйна, Канада, Англия, Швеция и Афганистан ще се съберат в Лондон в четвъртък, с цел да обсъдят взаимни дейности в отговор на приетото от иранските управляващи събаряне с ракета на украинския пътнически аероплан край Техеран предходната сряда. Съдебни и финансови искове възнамеряват да подадат от „ обединението на скърбящите “, съобщи пред организация Ройтерс украинският външен министър Вадим Прист а йко.

176 души починаха при злополуката на 8 януари, а преди два дни Техеран призна, че самолетът е свален несъзнателно от иранска ракета. На борда на украинския аероплан са пътували доста иранци с двойно поданство. 57 от починалите са имали канадски паспорти, имало е жители на Швеция, Афганистан, както и украинци.

Предположението на Иран, че самолетът на Украинските интернационалните авиолинии е свален, до момента в който е летял покрай военна база в миг на високо напрежение в района, е нелепост, съобщи Вадим Пристайко. По думите на украинския външен министър Иран не е уведомил Киевя преди да направи самопризнание пред света, че машината е свалена от иранска ракета. Той отхвърли и теорията, че самолетът е сменил курса преди удара.

Високопоставен следовател от Иран се чака да посети Украйна през идващите дни и да откри дали украинска лаборатория е подобаваща за разчитане на черната кутия на самолета.

Говорител на иранското държавно управление отхвърли, че е имало опит за потулване на истинатая в отговор на рецензиите за какво не са разкрити събитията към нещастието още в сряда, когато са разбрали и иранските управляващи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР