Представители на туристическия бранш искат отлагане на така наречената наредба

...
Представители на туристическия бранш искат отлагане на така наречената наредба
Коментари Харесай

Представители на туристическия бранш искат отлагане на Наредба Н-18

Представители на туристическия отрасъл желаят отсрочване на по този начин наречената разпоредба за касовите апарати /Наредба Н-18/ и преразглеждане на текстовете ѝ.

От Българския съюз по балнеология и спа оповестиха пред публицисти, че в писмо до премиера Бойко Борисов са декларирали настояването си в диалогичен режим да бъде реализирано желанието им за отлагането на наредбата с 5 години и преразглеждане на текстовете ѝ, засягаща активността на търговците, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите.

Национална агенция за приходите разяснява: Няма да се удължи срокът за касовите апарати

От Българския съюз по балнеология и спа подсетиха, че в туризма има и интернационалните компании със програмен продукт, които би трябвало да пренастроят данните си, което не става незабавно, а с години планувано. Сред основанията за отлагателното им искане са и сензитивните разноски по адаптирането към условията на новата разпоредба, изключително за огромни хотелски вериги или курорти.

От Сдружение "Национален ръб по туризъм " също показаха, че желанието на представители на сектора е за разговор по тематиката. Изпълнителният шеф на Сдружението Поли Карастоянова съобщи, че времето за пролонгация по адаптирането към наредбата е извънредно незадоволително, поради спецификата на материята. В писмо на НБТ до премиера, финансовия министър и управлението на Национална агенция за приходите се упорства за пролонгация, до момента в който се изработят "адекватни критерии " и еволюционен период по въвеждането на условията на наредбата - от дребните обекти към огромните, тъй като съгласно организацията едновременното въвеждане ще докара до безпорядък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР