Представители на страните от Европейския съюз и на Европейския парламент

...
Представители на страните от Европейския съюз и на Европейския парламент
Коментари Харесай

Идея нямате какво правят големите вериги с непродадените дрехи: ЕС налага забрана

Представители на страните от Европейския съюз и на Европейския парламент оповестиха, че са постигнали съглашение да бъде прекъсната практиката, при която огромните вериги за търговия на дребно унищожават облеклата, които не са съумели да продадат, съобщи ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се изключение за дребните компании, както и директен интервал на осъществяване на възбраната, който се отнася за междинните по-големина компании.

Големите вериги би трябвало да стартират да ползват ограничаването за унищожаването на облекла в границите на две години, откакто то влезе в действие. За да стане това, новата регулация би трябвало да бъде утвърдена публично от страните от Европейски Съюз и от Европарламента, само че се счита, че това решение сигурно ще бъде признато, показва ДПА.

През май 2022 година Европейската комисия предложи промени, които плануват по-дългото потребление на редица артикули, както и въвеждането на по-облекчени правила за тяхното преработване. Целта на това предложение е да бъде лимитирано потреблението на запаси, измежду които са енергийните артикули и водата.   

Договореността, реализирана на разсъмване през днешния ден, планува Европейска комисия да има право да вкарва в бъдеще забрани за унищожаването и на други артикули.

Европейска комисия ще може да приема решения, които са наложителни за страните от Евросъюза. С тях ще може да се вкарват условия за по-щадящи околната среда способи на произвеждане, потребление и заличаване на редица артикули. Сред тях са мебелите, колите гуми, перилните препарати, боите и другите химически артикули.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР