Представители на сдружения за енергийна ефективност в Сливен изчакват реда

...
Представители на сдружения за енергийна ефективност в Сливен изчакват реда
Коментари Харесай

Ккетът на Сливен предлага увеличаване на сумата за подкрепа на сдруженията за санирането

Представители на сдружения за енергийна успеваемост в Сливен изчакват реда си на образувала се опашка от през вчерашния ден, за подаване на документи за финансова помощ от Общината за проучване и паспортизация на жилищни блокове. Срокът за това е от през днешния ден, 23 януари до края на работната седмица, 27 януари. По предварителна информация единствено първите подали документи, ще бъдат утвърдени.

Заради огромния интерес кметът Стефан Радев разгласи, че ще предложи на Общинския съвет увеличение на сумата за енергийните обследвания, с която Общината подкрепя сдруженията.

" Ще създадем предложение да се провиснал още средства, с изключение на към този момент гласуваните 300 000 лв.. Предложената сума ще бъде най-малко три пъти повече от сегашната ", сподели кметът.

Средствата, които отпуска Общината, са планувана за отчасти финансиране на обследванията на жилищните блокове, които ще аплайват по програмата за саниране. На чакащите жители беше обезпечен достъп до фоайето на Центъра за административно обслужване и сложени столове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР