Представители на Русия подготвят материали за Международната федерация по гимнастика

...
Представители на Русия подготвят материали за Международната федерация по гимнастика
Коментари Харесай

Шефът на руската федерация продължава с атаките: Няма да оставим нещата така!

Представители на Русия приготвят материали за Международната федерация по гимнастика (ФИГ), с цел да подадат митинг против решението на Техническия комитет на ФИГ по художествена гимнастика за съдийството на Олимпиадата в Токио. Преди часове от централата пуснаха публично мнение, в което застанаха зад съдиите и техните решения по време на спортния конгрес. От съветската страната обаче не са удовлетворени, откакто техните състезателки не съумяха да завоюват златен орден нито в самостоятелната конкуренция, нито при ансамблите. Както е известно, българският отбор завоюва олимпийската купа, изпреварвайки рускините.

От Техническия комитет на ФИГ оповестиха оценките за обективни и безпристрастни.

Oт Сборная, в лицето на основния треньор на националния тим и началник на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер, не престават да настояват, че има скрит план против тях.

" Събираме документи, вършим разбор за оценките. Подготвяме материали, които ще представим пред ФИГ. Няма да оставим нещата по този начин. Няма да спрем, ще подадем митинг. Не сме глупави да търсим скандал там, където го няма “, отсече Ирина Винер-Усманова.

" Ние знаем на 100%, че сме прави. Потвърдихме това с нашите оценки и оценки на самостоятелни съдии от най-високата категория, които също реферираха по време на всички надпревари (в рамките на Олимпиадата). Имаме свои доказателства, че на Олимпиадата имаше огромни нарушавания “, добави още Винер.

От известието на ФИГ стана ясно, че е имало закани към съдии, реферирали по време на Олимпиадата. Въпреки че не е посочено от кого, Ирина Винер разяснява тематиката.

„ За първи път слушам, че някой е заплашвал съдии. Никога не сме казвали на никого нищо. Разбира се, има и възмутени хора, само че мисля, че не са отправяли закани ", сподели още считаната за една от най-влиятелните дами в този спорт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР