Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените

...
Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените
Коментари Харесай

Представители на Русия и Украйна са провели преговори в ОАЕ

Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените арабски емирства предходната седмица, с цел да обсъдят опцията за, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на трима източници, осведомени с въпроса.

Евентуалната замяна ще бъде обвързвана с обновяване на съветския експорт на амоняк за Азия и Африка през украински водопровод. Амонякът се употребява за производството на торове.

Източниците прецизираха, че договарянията се водят с посредничеството на арабската страна и не включват Организация на обединените нации макар водещата роля на организацията в договарянията за продължаващото съглашение за експорт на селскостопански артикули от три украински пристанища на Черно море.

Преговорите имат за цел да отстранен оставащите спънки пред удължена предходната седмица, както и да облекчат дефицита на храни в международен мащаб посредством деблокиране на украинския и съветския експорт, разясниха те.

След удължаването на зърнената договорка генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства решението и увери, че Организация на обединените нации е " изцяло ангажирана с премахването на оставащите спънки пред износа на храни и торове от Русия ".
 Русия отхвърля да е удължила зърнената договорка поради външен напън
Русия отхвърля да е удължила зърнената договорка поради външен напън

Страната оставала благонадежден снабдител на селскостопански продукти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР