Представители на работодателите у нас са на спешна среща с

...
Представители на работодателите у нас са на спешна среща с
Коментари Харесай

Работодатели на спешна среща при президента, обсъждат се мерки за компенсиране на бизнеса

Представители на работодателите у нас са на незабавна среща с президента Румен Радев. На нея ще бъдат разисквани ограничения против ковид.

"Задължително е да има и комплекс от ограничения, които да поддържат бизнеса, който към този момент търпи съществени загуби. Да се поддържат най-засегнатите български жители и тези, които сега губят работата си и поминъка си. Това е значима и неотложна мярка. Във всички наранени страни пакет от такива ограничения са в ход. Трябва да активизираме оптимално всички средства. Призовах държавното управление да преоцени своите финансови и капиталови цели. Здравето на българските жители и българския бизнес не може да чака ", съобщи президентът. Той разгласи, че занапред ще се взема решение по какъв механизъм ще се правят оценка вредите за бизнеса.

По думите на ръководителя на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев международната и европейската стопанска система са били в недобро положение и преди пандемията. Случващото се ще се отрази съществено на стопанската система и вредите ще бъдат по-големи по стопански аргументи, в сравнение с по медицински, счита Велев. Според него е належащо е да се одобряват несимволични ограничения за приходите на хората, които са останали без работа. Критериите са ясни. На тези, които им е неразрешено да работят и са останали без приходи, би трябвало да бъдат обезщетени. На тези, които имат внезапен спад на продажбите заради това, че са запушени транспортните коридори, също би трябвало да бъдат подкрепени.

"Ние не знаем сега степента на обида в обособените стопански браншове. Има такива, които потъват умерено. Има такива, които са спрели. Има такива, които работят спокойни, и такива, които се развиват. Това са доставки, храни и фармация. Там, където има роботизирани системи, работят 24 часа. Това, което страната може да направи, тя е известна като най-сигурен длъжник и в този миг би трябвало да покаже своята уместност, изплащайки всички свои отговорности по разнообразни стратегии и публични поръчки ", съобщи Радосвет Радев Член е на УС на Българската стопанска камара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР