Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната ще

...
Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната ще
Коментари Харесай

Туристическият бранш и Борисов обсъждат проблемите пред сектора

Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната ще се срещнат с премиера в оставка Бойко Борисов. Ще се разискват проблеми свързани с идния летен  сезон. 

Срещата е планувана за 8 часа тази заран. В нея ще вземат участие Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на притежателите в туризма и други представители на туристическия отрасъл.

Хотелиерът и ръководител на Асоциацията на притежателите в туризма Георги Николчев изясни:

" Там ще бъдат сложени огромна част от въпросите, които са проблематични за това лято - като влизане на задграничните туристи, отваряне на съветския пазар към нас, защото Турция сега затваря пазара, защото имат доста висок % инфектирани и ние би трябвало да поемем този поток и това може да избави ненапълно българския туризъм ". 

И този сезон близо 70 на 100 от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие - „ Слънчев бряг “, няма да отворят, съобщи Николчев. Причината е, че огромните хотели не могат да работят, в случай че няма изясненост какви задгранични туристи ще дойдат на отмора в страната ни, съобщи той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР