Представители на Националната гвардейска част на България бяха гости във

...
Представители на Националната гвардейска част на България бяха гости във
Коментари Харесай

Наши гвардейци обменят опит с ватиканските им колеги

Представители на Националната гвардейска част на България бяха посетители във Ватикана на Папската швейцарска армия на 14 юни, оповестяват от kmeta.bg. 

Командирът на Швейцарската армия полк. Кристиян Граф одобри командира на Националната гвардейска част полк. Иван Иванов с 10 гвардейци, които бяха съпроводени от представители на Младежки гвардейски отряди от 18 града на България, шефове на учебни заведения, представители на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “, академични преподаватели и студенти от разнообразни висши учебни заведения.

Посещението на Националната гвардейска част е в границите на двустранния продан сред България и Ватикана

и се организира по самодейност на посолството на България при Светия трон. Организацията по пътуването е на съдружие „ Младежки гвардейски отряди “, което спомага освен за пътуването, само че подсигури присъединяване на представители на Младежките гвардейски отряди и наличие на шефовете на учебните заведения им, академични преподаватели и студенти от разнообразни висши учебни заведения от страната.

На срещата във Ватикана участва и посланикът на Швейцария при Светия трон Н.Пр. Денис Кнобел, който е бил дипломат в България от 2014 година до 2018 година Поводът за срещата бе обмяна на опит в службата на гвардейските елементи, който се предава от дългогодишната история на двете армии към актуалните провокации.

Швейцарската армия служи във Ватикана над 500 година, а българската Национална гвардейска част бележи към този момент 144 години история.

В словото при посрещането командирът на швейцарската армия полк. Граф посочи пред гостите значимостта от персоналното достолепие на всеки гвардеец, към което униформата дава единствено още спомагателна отговорност. Командирът показа, че в актуалните относително удобни стопански условия е доста мъчно за младежите да се посветят на работа в гвардейската част. Командир Иванов акцентира от своя страна значимостта на армията в опазването на идеалите предадени от предците съчетана с отговорност в работа на Родината и на хората.

Преди сбогуването и като мотив, че вижда пред себе си, по думите на швейцарския дипломат Кнобел „ стройните български гвардейци “ и строените до тях младежи с гвардейски униформи, пълководец Граф, акцентира значимостта от последователност в съхранението и службата на най-съкровените и нагорнище идеали. По време на срещата представители на швейцарската армия срещнаха своите посетители с особености в службата на папата и църквата, както и с техники от предишното и модерни начини за защита.

Наскоро положили клетва швейцарски гвардейци прекараха време дружно с участниците от българската делегация в градините Папски урбански лицей и по-късно ги придружиха до Сикстинската шапка.

Планираната за делегацията среща с папа Франциск бе анулирана поради здравословното положение на Светия Отец,

който към момента се възвръща в болница след хирургична интервенция. В базиликата „ Св. Петър “ монсиньор Бруно Линс, заместник-директор на Протокола на Държавния секретариат на Светия трон, поздрави представителите на Националната гвардейска част, младите гвардейци и всички посетители, като одобри поздравите с пожелания за бързо излекуване и квалифицираните блага за папа Франциск.

След срещите във Ватикана българските гвардейци сервираха със гала венец пред българската плоча в базиликата Санта Мария Маджоре, където папа Адриан II благославя през IX век просветителското дело на Св. Св. Кирил и Методий.

Преди отпътуването гвардейците посрещнати и съпроводени от приора на базиликата Сан Клементе, отец Пол Лаулор, тържествено поставиха венец пред гроба на Св. Константин Кирил мъдрец в базиликата Сан Клементе.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР