Представители на НАТО упрекнаха Еманюел Макрон, че разбива единния фронт

...
Представители на НАТО упрекнаха Еманюел Макрон, че разбива единния фронт
Коментари Харесай

НАТО гневно на Макрон: Разбива единния фронт на Запада срещу Путин

Представители на НАТО укориха Еманюел Макрон, че „ разрушава единния фронт на Запада против Путин “, оповестява „ Дейли Мейл “.

Френският водач съобщи през вчерашния ден, че Париж няма да употребява нуклеарни оръжия, даже в случай че Москва го направи в Украйна.

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс укори Еманюел Макрон, откакто френският президент изключи опцията да нанесе нуклеарен удар по Русия.

Нараства напрежението, че съветският президент може да позволи нуклеарна офанзива, защото противозаконната му инвазия в Украйна продължава да се проваля, макар че Кремъл отхвърля да има намерение да употребява арсенала си.

През последните седмици съдружниците от НАТО неведнъж предупреждаваха, че следствията за Русия ще бъдат тежки, в случай че тя предприеме такава офанзива, макар че точният темперамент на тези последици съзнателно остава неразбираем. В сходство с предизвестието обаче идната седмица нуклеарни бомбардировачи ще излетят от бази във Англия в обучение, което ще симулира нуклеарен удар по страната. В рамките на учението за нуклеарна подготвеност, което ще се организира през идната седмица, десетки самолети от съдружниците на НАТО ще бъдат задействани като обединена проява на мощ.

Вчера обаче се появи междина в този обединен фронт, когато Макрон изключи опцията да употребява нуклеарния боеприпас на страната си при положение на удар от страна на Путин, защото се опасява да не провокира " световна война ".

В диалог с държавната телевизия France 2 той съобщи: " Нашата теория се основава на главните ползи на нацията. Те са ясно дефинирани и въобще няма да бъдат директно наранени, в случай че да вземем за пример в Украйна бъде осъществена балистична нуклеарна офанзива ".

На въпрос по отношение на мненията на френския президент на срещата на НАТО в Брюксел през вчерашния ден, Уолъс съобщи, че те " разкриват същинското лице на президента Макрон ".

Той добави: " Нашето мнение е, че в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие, това ще има тежки последствия за нея. Това би означавало да се наруши табуто от 1945 година по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия. И ще я остави в невероятна изолираност в международен мащаб “.

„ Телеграф “ цитира източници от НАТО, съгласно които думите на Макрон биха могли да нарушат " правилата на въздържане " и той не би трябвало да " приказва за това обществено ".

Ден по-рано почитан източник от НАТО съобщи, че в случай че Русия нанесе удар, " съвсем несъмнено ще получи физически отговор от доста съдружници и евентуално от самата НАТО ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че ще има " тежки последствия ", в случай че бъдат употребявани нуклеарни оръжия, само че отхвърли да даде детайлности за евентуалния отговор на НАТО. Ръководителят на НАТО съобщи, че един нуклеарен удар би трансформирал радикално характера на спора и би означавал прекосяване на доста значима граница. Дори потреблението на по-малко по мощ нуклеарно оръжие ще бъде доста съществено нещо и ще промени радикално характера на войната в Украйна, означи той.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, говорейки в Брюж, предизвести, че " всяка нуклеарна офанзива против Украйна ще сътвори отговор, не нуклеарен отговор, само че толкоз мощен отговор от военна страна, че съветската войска ще бъде унищожена, и Путин не трябва да блъфира ".

Подобно на Столтенберг, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин също отхвърли да спекулира по какъв начин НАТО може да отговори на нуклеарен удар, като назова заканите на Русия " безразсъдни " и " безотговорни ".

„ Като виждам индикациите и предизвестията, не виждам потребност да вършим каквито и да било промени в това, което вършим сега “, сподели той на конференция.

Това се случва в миг, когато десетки самолети на RAF и самолети на американските военновъздушни сили са се отправили към Европа в подготовка за учения на НАТО за преструване на нанасяне на нуклеарни удари против Русия. Ученията, които са с кодово име " Steadfast Noon ", ще се проведат идната седмица и в тях ще вземат участие 60 самолета от 14 натовски страни, които ще симулират нуклеарна офанзива против Путин. Сред самолетите, които ще вземат присъединяване, ще бъдат F-15 Eagles, основани в Съфолк, които могат да носят нуклеарни оръжия, както и B-52, които ще бъдат докарани от Съединени американски щати. По време на годишното обучение, което не включва бомби, самолетите " Тайфун " на RAF ще играят ролята на съветски изтребители МиГ, които ще симулират отбраната на Путин, оповестява „ Сън “.

Ученията са били планувани преди противозаконното навлизане на Русия в Украйна през февруари, като съгласно американски представители те се организират постоянно по това време на годината от повече от десетилетие.

Отменянето на ученията поради войната в Украйна би изпратило " доста неправилен сигнал ", съобщи Столтенберг във вторник.

По-голямата част от симулациите ще се проведат на повече от 1000 км от Русия, съобщи американският представител по защитата.

„ Макар че ще продължим рутинните действия за поддържане на нашето нуклеарно въздържане, няма да има специфични послания към нашите учения “, сподели американският представител по защитата. " Смятаме, че дрънкането на нуклеарни саби е неразумно и безконтролно. Русия може да реши да играе тази игра, само че ние няма да го създадем “.

Ученията се организират в миг, когато Русия се готви да организира годишните си учения " Гром ", които нормално се организират в края на октомври и на които се тестват бомбардировачи, подводници и ракети, способни да носят нуклеарни оръжия.

Столтенберг съобщи, че НАТО ще следи доста деликатно годишните нуклеарни учения на Русия, както го прави от десетилетия, и ще остане бдителна " не на последно място в светлината на прикритите нуклеарни закани и рисковата изразителност, която следим от съветска страна ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР