Представители на кюрдската общност във Франция днес се събраха в

...
Представители на кюрдската общност във Франция днес се събраха в
Коментари Харесай

Стотици кюрди протестират в Париж

Представители на кюрдската общественост във Франция през днешния ден се събраха в центъра на Париж, с цел да изискат отговори на въпросите, свързани с убийството на трима кюрди във френската столица, заяви Ройтерс.

Въоръжен мъж извърши убийствата в кюрдски културен център и намиращо се до него кафене през вчерашния ден в 10-и регион на Париж, който е в оживената централна част на френската столица.

Полицията арестува 69-годишен мъж, който съгласно управляващите неотдавна е бил освободен от ареста в очакване на правосъден развой за нахлуване със сабя против мигрантски лагер в Париж преди година.

След като ядосана навалица влезе в конфликт с полицията през вчерашния ден Кюрдският либерален съвет във Франция (КДС, CDK-F) прикани на своя уеб страница и в обществените мрежи за събиране през днешния ден на Площада на Републиката.

Няколкостотин души през днешния ден се събраха на площада, като доста от тях държаха флагове.

Прокурорката на Париж Лор Бекюо през вчерашния ден позволи опцията  расистки претекстове да стоят зад офанзивата, което ще бъде предмет на следствието, само че кюрдските представителите на кюрдската общественост обявиха, че нападението би трябвало да се преглежда като терористична офанзива.

" Знаем, че сме под опасност, кюрдите като цяло, кюрдските деятели и бойци. Франция ни дължи отбрана ", съобщи пред телевизия Бе Еф Ем Бериван Фират, представител на Комитет за Държавна сигурност (на НРБ).

Убийствата от през вчерашния ден провокираха изключително безпокойствие в кюрдската общественост, защото се случиха в миг, когато тя се приготвя да означи 10-годишнината от убийствата на три кюрдски дами в Париж.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР