Представители на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията.Лидерът

...
Представители на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията.Лидерът
Коментари Харесай

От последните минути! Борисов категоричен: Демерджиев да разследва Кирил Петков за газа!

Представители на ГЕРБ дават ексклузивен брифинг в централата на партията.

Лидерът на партията Бойко Борисов означи, че „ с наслада приветстваме и се радваме “ позицията на Демократична България по отношение на „ Газпром “. „ Ура, приятели, отлично! “, съобщи той и разясни, че на 31 юли той е споделил, че ГЕРБ ще поддържат единствено партии, подкрепящи 100% диверсификацията от „ Газпром “.

И се запитвам за какво Демократична България взеха решение по този начин за Газпром, а то тъй като на 2 юни 2022 Асен Василев сподели, че България в никакъв случай няма да одобри газ от „ Газпром “, а на 14 юли той обаче споделя: „ Защо не на газа от „ Газпром “.

37,71 лева е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето ръководство. „ След Промяната цената е 298,20 лева и не ми говорете, че по този начин е на открито. Ние имаме до 31 декември контракт. Септември 315 лева, август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни докара Промяната – безпорядък и съсипия “, означи той.

„ Аз в този момент ще запитам Кирил Петков пред Би Ти Ви: „ Ние не желаеме да подпишем договорите и искахме да дадем късмет на идващия кабинет да даде оценка. Чакайте бе, нали доскоро обяснявахте, че служебният кабинет не би трябвало да прави нищо, с изключение на почтени избори. И им оставяте най-важното нещо в страната сега да го вършат те “.

Борисов съобщи, че се надява Демерджиев да проверява Кирил Петков и останалите, вкарали България в този газов капан.

Радомир Чолаков прочете препратки към закона, уличаващи публичния темперамент и рисковите последствия на държанието на Кирил Петков в качеството му на министър председател, както и ръководеното от него държавно управление.

„ Искам да попитам сътрудниците от Демократична България за какво изрично са срещу връщането на „ Газпром “? Ние в нашата позиция споделяме и „ Лукойл “. Защо съветският нефт е готин, а съветският газ не е за Демократична България? “, попита Бойко Борисов.

„ Аз бих попитал – има настоящ контракт на допустимо най-хубавата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПеПе-тата, в това време искаш дерогация за съветския нефт от Брюксел. Цената с „ Газпром “ по нашия контракт е ниска, а през медиаторите на Кирил и Асен е висока. Така „ Газпром “ печели два пъти – един път от цената и повторно – от медиатори “, разяснява Борисов и добави: „ Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият умисъл- – че те не ангажираха слотове. Втечнения каз не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат потенциал да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както споделя Кирил Петков, „ паркинг “? Или желаете, както стана с „ Вера Су “, да заседне и да ми източите газа. Надявам се след Бойко Рашков да бъдат заложени всичките тези въпроси “.

Борисов се обърна към служебното държавно управление неотложно да ангажират един
слот в Гърция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР