Представители на Eкологично сдружение За Земята ще връчат на кмета

...
Представители на Eкологично сдружение За Земята ще връчат на кмета
Коментари Харесай

5 000 души искат удобни и безопасни велоалеи в София

Представители на Eкологично съдружие " За Земята " ще връчат на кмета на София Васил Терзиев предложенията си за велосипедното напредване в столицата. Исканията в петицията, която събра поддръжка от над 5000 души, са за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите.

Петицията за свързани, комфортни и безвредни велоалеи в София стартира през септември предходната година. Целта й е да насочи публичното внимание към изоставащия в София преход към повече дейна подвижност и повече придвижване с колела или тротинетки, изясни Драгомира Раева от Сдружение " За Земята ".

" Имаме оферти, които да бъдат отговорени като първото е да се свържат съществуващите велосипедни алеи и ленти в мрежа. Много от тях стартират и приключват просто в някое огромно кръстовище и огромна част от хората, които биха желали да се придвижват интензивно в София по този метод да възпрепятстваме точно от това, че велосипедните пътища не са свързани в мрежа ", разясни тя.

От сдружението и техни съидейници желаят да получат от общинската администрация сериозен ангажимент за целеустремено развиване и поддръжка на велосипедната подвижност. За задачата при започване на идната седмица те ще се срещнат със столичния кмет Васил Терзиев и с общински съветници, с цел да показват концепциите, заложени в петицията.

" Искаме да забележим като дейности от страна на общината да се обезопасят кръстовищата, до които към този момент стига построена велосипедна инфраструктура ", сподели още Раева.

В по-дългосрочен проект сдружението упорства общината да построи по-добра велосипедна инфраструктура в София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР