Представители на Българско обединение на шофьорите и Съюз на преподавателите

...
Представители на Българско обединение на шофьорите и Съюз на преподавателите
Коментари Харесай

Шофьори и инструктори се обединиха срещу системата бонус-малус

Представители на Българско обединяване на водачите и Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка се сплотиха против системата " бонус-малус ".

Според тях притежателите на МПС в България не са " брашнян чувал " и не би трябвало да заплащат в допълнение за грешките на работещите в КФН.

Шофьорите и инструкторите показват недоволството си, че неведнъж са поставяли въпроса за какво в Комисията по финансов контрол се занимават с държанието на водачите на МПС.

По думите им тяхното главно обвързване е да обезпечават отбрана на ползите на вложителите, застрахованите и обезпечените лица.

На извършени срещи с КФН, представители на водачите и инструкторите са подчертали, че Комисията не би трябвало да хаби запас по тематиката " държание на лидера на МПС на пътя ", защото има други контролни органи, които да се занимават с тези въпроси.

Те показват, че КФН е добре да пази ползите на застрахованите български жители.

БОШ и СПАМП означават още, че Съвета на бюрата " Зелена карта " е наложил мониторинг върху застрахователните сдружения в България.

Според тях това ще докара до повдигане на сумата по наложителната застраховка Гражданско отделение и изключване на България от системата Зелена карта.

Двете организации са безапелационни, че това би предиздвикало притежателите на транспортни компании да сменят седалищата си и да ги записват отвън страната. Това щяло да докара до спад в приходите в бюджета на страната и Национален осигурителен институт.

По думите им пострадалите ще са единствено притежателите на коли, които са регистрирани в България.

Те допълват, че за последните 8 месеца сумите по награди за подписване на наложителната застраховка Гражданска отговорност са се завишили с към 80%, без съответна причина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР