Представители на Българската стопанска камара (БСК) посетиха премиера Бойко Борисов

...
Представители на Българската стопанска камара (БСК) посетиха премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Ще бъде ли променена новата наредба за касовите апарати?

Представители на Българската стопанска камара (БСК) посетиха премиера Бойко Борисов с искане за промени в Наредбата за касовите апарати, която цели отчитане на оборотите в действително време.

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че в седемте месеца до влизането й в действие за огромните търговци " напрежението би трябвало да се реши ". Наредбата влиза в действие в края на юни за търговците, които не са регистрирани по Данък добавена стойност.
Експерт: Има заплаха от рецесия на пазара на горивата поради новите касови апарати Много евентуално е огромна част от бензиностанциите да затворят, предвижда Светослав Бенчев
„ Отсрочката е потребна освен като период, а и като смисъл. На процедура най-голямото криене на обороти е от заведенията за публично хранене. Оттук не би трябвало да се генерализира, че целият български бизнес работи в сивия сектор”, разяснява в „ Тази сутрин” ръководителят на БСК Радосвет Радев.

По думите му най-големият товар ще бъде на тези, които са в светлата част на стопанската система.

„ Последното нещо, за което мислят тези в сивата, е за фискализация на оборотите”, добави Радев.

Той позволи, че ще се откри съответно решение и във връзка с бензиностанциите, с цел да не се стигне до рецесия на пазара на горивата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР