Представители на Автомобилна федерация България (АФБ) свикаха специална пресконференция във

...
Представители на Автомобилна федерация България (АФБ) свикаха специална пресконференция във
Коментари Харесай

Автомобилната федерация към Радостин Василев: Това е вендета срещу нас

Представители на Автомобилна федерация България (АФБ) свикаха специфична конференция по отношение на последните събития с този спорт у нас. Президентът на организацията Камен Михайлов разяснява оповестеното на страницата на ММС мнение.

„ Според мен това е вендета против автомобилния спорт, вменява ни се някаква виновност без да сме отговорни. От това мнение се удостоверяват подозренията ми за тенденциознно отношение на министър Радостин Василев към АФБ. От нападките му прозират по-сериозни неща от това коя федерация ще има лиценз. Най-лошото е, че има неуважение от страна на представител на изпълнителната власт на влезнали в действие правосъдни решения. На 13-ти ноември 2020г. петчленен състав на Върховен административен съд дефинитивно се произнесе на отнетия лиценз на БФАС. Също по този начин Върховен административен съд отхвърли без разглеждане жалбата на БФАС. По този метод беше комплициран завършек на няколкогодишните правосъдни каузи след Общото заседание от 2018 година, когато над 70% от клубовете избраха за президент на БФАС Калоян Станчев. За мен не е обикновено един министър да не зачита решения на съда. Да, склонен съм с едно нещо с министър Василев - че има задкулисие в спорта, само че то работи в ущърб на доста състезатели. Това ли е смяната, за която толкоз доста ни приказват? Няма да слизам на равнището на персоналните нападки, само че желая да попитам господин Станислав Трифонов застава ли зад думите и дейностите на своя министър, ориентирани срщу автомобилния спорт в България? Ние не сме на заплата, обичаме спорта и в случай че аз съм казусът в автомобилния спорт, то депозирам оставка като президент на АФБ. ". Това съобщи Камен Михайлов в директна връзка от вкъщи си, защото бе възпрепятстван да присисътва на конференцията.

Генералният сектретар на АФБ Калоян Станчев съобщи, че хем е сюрпризиран, хем не от тази оставка. „ Не съм сюрпризиран, тъй като Камен заявяваше тази подготвеност от дълго време, той милее за спорта и в последните години спасяваше сезона за автомобилизма - беше на първа линия. Всички правосъдни борби с БФАС са извоювани, моите борби също са извоювани персонално от мен. Какво значи, че министър Василев нямал доверие на Камен Михайлов? Как да го завоюва единствено с една 30-минутна среща? Искам да кажа пред всички, че въпросът във ФИА е изчистен. Ние от АФБ сме създали вложения за над 126 хиляди в индустриална база предходната година. Поискахме обединяване с БФАС няколко пъти, само че те не одобриха подадената ръка. Носят се клюки, че съветникът на министъра - Димитър Илиев оказва напън да няма да сезон. Дано не е по този начин. Може би той отмъщава за татко си, който е някогашен началник на БФАС. Проблемът е доста сериозен, само че всеки ще пази своята позиция. ", съобщи Станчев.

Той добави, че на 12-ти март ще има Общо заседание на АФБ и тогава ще се разисква подадената от Камен Михайлов оставка. Калоян Станчев отговори и на една от тезите на министър Василев: " За какви " черни кранчета " приказва министърът? На нас ни се дават целево 100 000 лв. за рали България, ние харчим 205 000 и всичко сме отчели в ММС. За тази година страната отхвърля да финансира най-престижното ни съревнование и то остава под огромна въпросителна. ", добави Станчев.

Легендата на автмобилния спорт Илия Царски също се опълчи на министър Василев. " Няма никакви учредения, никакви нарушавания с цел да се взима лиценза на АФБ. Надявам се, че сезон ще има. Това сега е насмешка с всички състезатели, които се готвим и развяваме българския байрак на състезезаниятав чужбина. Не заслужаваме това отношение. "

Първият ни участник на Рали Дакар - Тодор Христов сподели скрийншот от написано мнение във Facebook профила на Радостин Василев: " Малко по-късно мнението ми беше изтрито, а аз бях блокиран от министъра. Явно той по този начин я схваща демокрацията. " съобщи Христов. Всички участници на конференцията бяха безапелационни, че обстановката, при която АФБ не може да организира надпревари пречи на автомобилния спорт в България. Общините и спонсорите са планували съотвените бюджети, състезанители са подготвили колите си, само че към този момент не е ясно по кое време ще започва сезона. Присъствалите на събитието няколко наши елитни състезатели приканиха министър Радостин Василев да не намесва политиката в автмобилния спорт.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР