Представители на Алианса съобщиха, че държавите членки на НАТО са

...
Представители на Алианса съобщиха, че държавите членки на НАТО са
Коментари Харесай

С руските орки е свършено - НАТО най-после реши да изпрати тежки оръжия на Украйна

Представители на Алианса оповестиха, че страните членки на НАТО са се съгласили да доставят нови типове съвременни оръжия на Украйна, до момента в който Киев се приготвя за офанзивата на Русия в източната част на страната,.

Обещанието пристигна след апела на украинския външен министър към западните страни да ускорят доставките или рискуват " да загинат доста хора... в случай че тази помощ пристигна прекомерно късно ".

Шест седмици, откогато съветският президент Владимир Путин подреди нашествието в Украйна, войските на Москва значително са се изтеглили от територията северно от Киев, откакто не съумяха да завладяват столицата, само че се прегрупират и превъоръжават преди опит за нахлуване в източната част на Донбас, обявиха украински и западни представители.

Това провокира претенции от страна на Киев западните страни да доставят повече тежки оръжия, бронирани машини и по-модерни системи. Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че ще употребява срещата на НАТО в Брюксел, с цел да изиска самолети, ракети, бронирани машини и тежки системи за противовъздушна защита и друга техника.

Лиз Тръс, министър на външните работи на Обединеното кралство, съобщи пред кореспонденти след срещата, че страните членки са подкрепили даването на повече оръжия:
" Имаше поддръжка за това страните да доставят ново и по-тежко съоръжение на Украйна, с цел да може тя да отговори на новите закани от страна на Русия. Съгласихме се да помогнем на украинските сили да преминат от съоръжение от руската ера към общоприетоо за НАТО съоръжение ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР