Представител на група археолози от Чехия Иржи Синделарж съобщи пред

...
Представител на група археолози от Чехия Иржи Синделарж съобщи пред
Коментари Харесай

Чешки археолози открили гвоздей от кръста на Христовото разпятие

Представител на група археолози от Чехия Иржи Синделарж заяви пред медиите, че в феодален манастир в старинния град Милевско в южната част на страната, е било намерено парче от пирон от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос, предадоха Българска телеграфна агенция и ТАСС.

"По време на проучване на манастирските стени е била открита деликатно скрита в тях ниша, посочи Синделарж. В нея е била положена дарохранителница, в която се е съхранявало парче от кован пирон с дължина 6 сантиметра. Става дума за един от пироните, с които е бил прикрепен към кръста Христос ".

Дарохранителницата била направена от скъпи сортове дърво не-по късно от половината на пети век. В нея се съхранявала също и златна табелка, на която били гравирани основните латински букви IR, което значи Iesus Rex - Крал Христос.

По думите на археолога по подобен метод са били обозначавани в Средновековието християнските реликви, свързани със земния живот на Божия Син.

"Находката в манастира в Милевско съставлява извънредно значимо изобретение от позиция на науката за християнската вяра. Тя провокира интереса на йерархията на католическата черква. Културно-историческата стойност на находката е от голямо значение ", посочи Синделарж.

Did they find a nail from the of in the? have an unexpected treasure in the secret corridor of the. Via
— Discover Czechia (@DiscoverCzechia)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР