представи модернизирано приложение за фитнес, което използва възможностите на камерата

...
представи модернизирано приложение за фитнес, което използва възможностите на камерата
Коментари Харесай

Приложение на Google ще мери дишането и пулса

показа осъвременено приложение за фитнес, което употребява опциите на камерата на смарт телефона за премерване на дишането и сърдечния темп, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

към този момент употребява смарт телефон датчици, с цел да разбере какъв брой метри или километри изминават хората или какъв брой калории са изгорили, само че новите функционалности, които се популяризират в телефоните на Гугъл Pixel, ще прибавят пулса и дишането към здравните данни в приложението.

„ Виждаме от ден на ден и повече интелигентни устройства, в които има от ден на ден датчици “, сподели ръководителят на екипа на Гугъл за здравни технологии Шветак Пател. „ Същите датчици могат да се употребяват за здраве и уелнес “, показва той.

Модификация, която идва през идващия месец в приложението Fit, основано за смарт телефоните Pixel, направени от Гугъл, ще употребява датчици на камерата, които засичат нечии гърди, до момента в който дишат, изчислявайки честотата на дишането им. Поставянето на върха на пръста върху обектива ще разреши на Fit да употребява камера, с цел да дефинира какъв брой бързо бие сърцето на някого въз основа на това по какъв начин цветът на кожата се трансформира при изпомпването на кръв, обясниха членове на екипа.

Обработката на данните се прави от смарт телефоните и потребителите ще имат опция да резервират резултатите безпроблемно в своите сметки в центровете за данни на Гугъл. Приложението Fit разрешава на потребителите да задават цели за интензивност или здраве, а ги образова по какъв начин да реализират задачите.

Гугъл възнамерява скоро да добави опциите към версиите на Fit и за други смарт телефони, задвижвани от програмен продукт за, и вероятно към приложение за. е направила здравето съществена точка за продажба на своя образован часовник, който може да се похвали с набор от функционалности като електрокардиограми и премерване на равнищата на О2 в кръвта.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР