Представете си, в тази криза, ако нямаше служебното правителство на

...
Представете си, в тази криза, ако нямаше служебното правителство на
Коментари Харесай

Цветанов: Законодателството, което се приема е популизъм, държавата е абдикирала и работи аварийно

" Представете си, в тази рецесия, в случай че нямаше служебното държавно управление на Стефан Софиянски? Или това, което се случи през април 2021 година, когато не беше подадена оставка, с цел да няма длъжностен кабинет и изборите бяха извършени от ГЕРБ. След тях се видя, че в случай че е имало служебно държавно управление, може би щяхме да избегнем този развой, който ни отдалечи от всевъзможни благоприятни условия да употребяваме европейски средства. Защото и към сегашния миг, за разлика от всички останали европейски страни, ние не усвояваме средства по Плана за възобновяване и резистентност. Планът не беше импортиран в точния момент, тъй като тогавашното държавно управление сподели: " След нас и потоп ". Тези законодателни и конституционни промени са отсрочване във времето и легитимиране на настоящето държавно управление ", сподели Цветанов.

Според него конституционни промени би трябвало да има, само че те да минат през различен публичен спор и да бъде употребена експертността на адвокати и конституционалисти с опит.

Според Цветанов, ръководещата " сглобка " няма да се разпадне след локалните избори, а ще бъде укрепена.

" ГЕРБ няма да получи изборния резултат, който е имал 2015 или 2019 година Ще инкасира загуби в огромни градове като София, Пловдив и Варна. " Промяната " ще се постарае това да го показа на обществото като техен триумф, в случай че фактически имат някой от тези огромни градове ", разяснява Цветанов.

В момента текат договаряния и по всяка възможност Политическа партия " Републиканци за България " ще взе участие съдружно в тези избори, осведоми Цветанов.

Той разяснява също изявлението на Вежди Рашидов в почивката на съвещанието на Народното събрание за измененията в Закона за домашното принуждение. " Лицето на парламентаризма, когато има неофициално говорене е напълно друго, очевидно демонстрира истината ", разяснява Цветанов, който дефинира това като неприемливо. Според него би трябвало да се вземат ограничения против такива народни представители, които си разрешават да уронват престижа на българския парламент, който така и така сега не е на висота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР