Представете си обратния сценарий на популярния филм Какво искат жените“.

...
Представете си обратния сценарий на популярния филм Какво искат жените“.
Коментари Харесай

Жена разви рядко състояние, което не й позволява да чува мъже

Представете си противоположния сюжет на известния филм „ Какво желаят дамите “. Вместо да се разсъните с новооткритото умеене да чувате женските мисли, сходно на Мел Гибсън, един ден осъзнавате, че не можете да чуете гласа на нито един мъж.

Именно това се случва с жена на име Чен от Сямън – пристанищен град по югоизточното крайбрежие на Китай. Тя открива, че нещо не е наред, откакто една заран осъзнава, че не може да чуе нищо от това, което приятелят й се пробва да й каже. Леко обезпокоена, Чен взема решение да посети доктор в локалната болница – експерт по уши, нос гърло. Тук нещата са не по-малко странни. Тя може да чуе какво споделя лекарят, само че не и пациентът, който в един миг влиза в кабинета. Лекарят й е жена, а пациентът – мъж.

Малко по-късно Чен е диагностицирана. Тя е развила слухово положение, наречено RSHL, което не й разрешава да чува ниските честоти. В случая не става дума единствено за гласовете на мъже, а за всеки невисок тон, в това число гласове по телефона, бръмчене на автомобил и мълния. Според Thigpen Hearing Center доста хора с това положение даже не осъзнават, че го имат.

Освен това RSHL е извънредно рядко. Отново съгласно Thigpen Hearing Center почти 3000 души в Съединени американски щати и Канада са диагностицирани с него (т.е. почти 1 на 12 000 души с проблеми със слуха). Повечето хора, които имат проблеми със слуха, нормално не могат да чуват високите честоти. Например гласове на дами и деца.

Рядкото положение, което Чен е развила, нормално е генетично и може да бъде задействано от избрани болести (например болест на Мениер) или вирусна зараза. Освен това може да се провокира от промени в налягането на ендолимфа (течността във вътрешното ухо), което от своя страна може да е вследствие от гръбначна или обща анестезия, интракраниално налягане и други

Според информацията в интернет предната нощ Чен е повръщала и е чувала звънене в ухото. Лекарите й са сметнали, че това е вследствие от стрес и непълен сън. Добрите вести са, че сходно на Мел Гибсън и тя ще се възвърне изцяло с времето.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР