Представете си чумата в Европа през XIV век, отнесла повече

...
Представете си чумата в Европа през XIV век, отнесла повече
Коментари Харесай

Имате ли задник в повече?

Представете си чумата в Европа през XIV век, отнесла повече от половината от популацията на континента и довела до забележителни последствия като Ренесанса и в частност " Декамерон " на Джовани Бокачо. Сега си представете ужаса, с който научих, че към този момент четвърти човек в България се е заразил с маймунска шарка! А пък в света са 16 000 единствено за последната година! Което към днешна дата, както и да го погледнеш, си е 0,00012% от целокупното човечество годишно.

Що е то " маймунска шарка "? Това, доколкото съумях да схвана с глупавата си глава, е нещо като едра шарка, породена от вируса Orthopoxvirus. Нещо като едра шарка, единствено че с известна ЛГБТИ+ устременост и по-специално " Г ", с цел да не кажем " П ", което не е политкоректно. " Какво пък толкоз! ", ще си кажете: щом е Orthopoxvirus, то имунизираните срещу вариола няма какво да се тормозят, а неимунизираните ще се имунизират един път вечно и толкова. Наивници! Всяко ново предизвикателство изисква коренно нови и световно всеобхватни ограничения.

Миналата седмица, на 21 юли, се събрала специфична експертна комисия, с цел да реши да се вкарат ли въпросните световно всеобхватни ограничения. Шестима били " за ", деветима били " срещу ". Тедрос Гебрейесус (това е началникът на СЗО) споделил, че няма консенсус и по време на конференция в Женева без да пита оповестил " изключително състояние в опазването на здравето ", без значение от решението на експертната комисия. За да не започнете незабавно да си мислите нелепости, бързам да ви кажа, че задачата на тази паника по думите на самия Тедрос е да се провокира " нужен съгласуван интернационален отговор и да се отключи финансиране и международни старания за съдействие за шерване на ваксини и лекувания ". И ето ни в ново изключително състояние по случай новата заляла света болест и отключеното финансиране.

Обявиха изключително състояние, в този момент какво следва? Сега следва държавните управления, в случай че обичат, да вземат ограничения. Да наложат локдауни, като тази есен ще е по-сложно, тъй като ще има локдауни и за коронавирус. Има ли решение? Има. В понеделник, сряда и петък ще сме затворени за коронавирус, а във вторник, четвъртък и събота - за маймунска шарка. В неделя и за двете дружно с чисто възпитателна и популяризаторска цел. В трамваите и тролеите ще се пътува с маски срещу коронавирус, а пък в рейсовете - с маски срещу маймунска шарка. Първоначално маските срещу маймунска шарка ще са малко по-скъпи, само че по този начин е с всяко ново нещо.

Какво друго следва? После следва да зачакаме нервно имунизацията срещу маймунска шарка. Не, тази за вариола не става. Нужната ваксина ще се появи в точния миг. Скоро по-късно ще стане наложителна.

Какво следва след това? После следва, с цел да има резултат новата ваксина, от време на време да се бият " бустери ". Колкото повече бустери си набиеш, толкоз си по-цивилизован и в крайник с времето. Има обаче проблем.

Проблемът е, че човек има единствено един гѫзъ. Засега удържаме ситуацията - в едната буза ще блъскаме бустерите за коронавирус, в другата ще блъскаме бустерите за маймунска шарка. Обаче в случай че (или по-точно - когато) на следващия ден се появи идната пандемия, когато на следващия ден СЗО разгласи идващото изключително състояние и Big Pharma се хвърли да отговори с дълго чакана ваксина - тогава къде ще си я бием нея и произлизащите от нея бустери? Еволюцията или е несъвършена или още не е свършила до дъно, тъй като индивидът е обзаведен единствено с един гъз. Следващата задача пред СЗО е да провокира основаването на homo sapiens с повече задници. То и в този момент има такива (вероятно това е шестата раса на New Age) - един гъз под кръста и един на раменете. Тези еволюционно по-съвършени човеци ще бъдат способни да посрещнат до четири едновременни пандемии със съпътстващите ги имунизации. Но дано не лежим на тая, че пандемиите ще бъдат единствено четири по едно и също време. Тепърва навлизаме в ерата на пандемиите. Трябва да сме подготвени да посрещнем бъдещето.

А бъдещето е ерата на многозадничестите сапиенси. Ето да вземем за пример гърба ни - той е същинска неразорана целина. С помощта на революцията в генното инженерство, основала всички типове ГМО, на гърба ни единствено за няколко генерации могат да се появят най-малко два нови задника. Породистите сапиенси, по сходство на камилите, ще се назовават двузадничести, а еднозадничестите ще бъдат унтерменшите на бъдещето.

Ами гърдите? Там ситуацията е същото като на гърба. Малко по-комплицирано е при дамите, тъй като те имат цици, а СЗО няма да посмее да отстрани циците още през цялото време, та по тази причина при дамите тъкмо под циците по генноинженерен метод ще се слагат две по-малки задничета, в които имунизациите и бустерите ще се блъскат с тънички иглички.

Ето по какъв начин индивидът от бъдещето умерено може да има 6 задника - един под кръста, два на гърба, два на гърдите и, несъмнено, един (и той ще е най-големият) на раменете. Това значи, че всеки жител на свободния либерален свят ще може редовно да бъде имунизиран и бустеризиран срещу 12 пандемии по едно и също време - по една за всяка заднична буза.

...

Познахте жанра, назовава се " ирония ". Сатирата е тип комедия, която доста елементарно се трансформира в покруса. Ако през днешния ден човечеството беше обикновено като през XIV век, на поголовните болести (доколкото нашите въобще са поголовни) щеше да реагира с " Декамерон ", а не с тъпотиите на Тедрос Гебрейесус от СЗО. Но в съпоставяне със средновековния и ренесансовия християнин днешният " венец на еволюцията " е планктон. Самодоволен планктон със смарт телефон. Мисля, че този деятелен и алчен етиопец (Тедрос Гебрейесус) би трябвало да бъде озаптен, а СЗО - закрито, с цел да не се наложи в един миг да закриваме шапката му - Организация на обединените нации. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР