Представете си, че сте пленени от група свръхинтелигентни извънземни -

...
Представете си, че сте пленени от група свръхинтелигентни извънземни -
Коментари Харесай

Можете ли да разрешите тази класическа математическа загадка с шапки?

Представете си, че сте пленени от група свръхинтелигентни извънземни - с тази шеговита режисура стартира това видео, което в действителност слага напълно действителна задача и ни разкрива нейния отговор.

Вие и девет други души сте подредени в редица от най-високия към най-ниския, обърнати встрани по този начин, че всеки да вижда пред себе си. Не може да се обръщате обратно, да се въртите или излизате от редицата.

На главата на всеки човек е сложена бяла или черна шапка , само че каква тъкмо, не се знае. Неизвестен е и броят на черните и белите шапки.

Може ли да измислите някаква тактика, която ще ви разреши да познаете какъв цвят носи всеки един човек , без да знаете какъв брой общо са черните и белите шапки?

Отговорът е да, можете!

Ограничения и спомагателни обяснения: Познаването на шапките би трябвало да стартира от най-високия човек в задната част на редицата и да върви последователно към най-ниския. Не можете да казвате думи, разнообразни от " черно " и " бяло ", нито да сигнализирате интонационно по какъвто и да било метод. Ако минимум девет души познят вярно цвета, печелите. Т.е. имате право на 1 неверен отговор.

Какво е решението? Вижте на идната страница!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР