Представете си, че се явявате на интервю за работа при

...
Представете си, че се явявате на интервю за работа при
Коментари Харесай

Можете ли да отговорите на загадката на Илон Мъск?

Представете си, че се явявате на изявление за работа при Илон Мъск.

Да, звучи необикновено да се срещнете очи в очи с този ослепителен разум и да се борите за работно място при него, само че въпреки всичко – фантазиите са безвъзмездни, а въображението - безгранично.

Във видеото горе разберете повече за Илон Мъск

А и нищо не се знае, може новогодишният ви шанс да ви предвещае големи триумфи, които да включват изявление за работа с Илон Мъск.

Няколко признака, че сте по-умни от другите

Според биографията на Мъск, написана от Ашли Ванс, известният откривател задавал еднакъв въпрос на всичките си претенденти. Той е под формата на задача мистерия.

Ето я и нея:

Стоиш на опредена точка върху повърхността на Земята. Вървиш една миля на юг, една миля на запад и една миля на север. Оказваш се навръх мястото, откъдето си тръгнал. Къде се намираш?

Как мислите, ще ви наеме ли Мъск, или този въпрос ви затруднява?

Има два отговора

Първият е Северният полюс.

Споменатият в загадката маршрут от 3 благи би обрисувал фигура сходна на триъгълник. Ако се намираме на Северния полюс и тръгнем миля на юг, по-късно една миля на запад и най-после една миля на север, бихме се върнали на Северния полюс.

Прибързано човек си мисли, че същото може да бъде приложено върху всяка точка на Земята, само че уловката е, че в случай че не се намираме на най-северната точка, с цел да се върнем там, откъдето сме тръгнали, ще би трябвало да вървим и на изток.

Вторият отговор е малко по-сложен и е обвързван с ходене към Южния полюс.

Тъй като не можем да вървим на юг от Южния полюс, с цел да дадем решение, би трябвало да въображаемо да опишем окръжност към полюса.

Представете си, че най-близката окръжност до Южния полюс има обиколка половин миля. Ако тръгнем една миля на север в действителност ще се движим на юг, по-късно ще вървим една миля на запад, обикаляйки окръжността два пъти и най-после ще извървим една миля на север, връщайки се там, откъдето сме тръгнали.

Ако окръжността има обиколка 1/3 миля, още веднъж можем да вървим една миля на север от нея, което ще бъде на юг, да я обиколим три пъти, вървейки една миля на запад и да се върнем там, откъдето сме тръгнали, като извървим една миля на север.

Това би било правилно за всяка дроб 1/n, където n е позитивно число, и ние вървим n пъти към окръжността.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още загадки и проби:

Хитринки и обстоятелства за мозъка, които не знаете

Виждате ли скритите лица в тези фотоси

Предизвикваме ви да намерите неправилното в тези фотоси
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР