Представете си, че можете да съберете енергията от всяка една

...
Представете си, че можете да съберете енергията от всяка една
Коментари Харесай

Смърт от Космоса: Страховито ВИДЕО разкрива какво представляват изригванията на гама-лъчите

Представете си, че можете да съберете силата от всяка една звезда в радиус от 100 млн. светлинни години. От хиляди галактики, всяка от които има милиарди звезди. Опитайте се да си визиите, че сте способни да вземете този тип сила и да го употребявате в най-голямото супер оръжие във Вселената. Разрухата, която ще аргументите, е невъобразима.
Всъщност, не е нужно да си го представяте, тъй като всичко това към този момент съществува под формата на изригвания на гама-лъчи. Какво съставляват тези „ галактически снайперисти “, които обстрелват Вселената на случайни шпации от време. Какво ще се случи, в случай че ни уцелят?
Поредното забавно видео на известния YouTube канал Kurzgesagt – In a Nutshell ще се опита да отговори на този въпрос.

Гама-лъчите (γ-лъчи, гама-радиация) са форма на електромагнитно лъчение с доста дребна дължина на вълната – от порядъка на 10-11 m, получаващи се при субатомни реакции, да вземем за пример радиоактивен разпад. Имат мощна проникваща дарба, висока периодичност - 1019 Hz и мощно йонизиращо деяние, заради което са рискови за живите същества.
Енергията им е в диапазона 105 – 109 eV. Гама-лъчите, за разлика от α-частиците и β-частиците, не се отклоняват в електромагнитно поле.
Обикновено те доближават до нас като фотони с сила над 100 keV. В електромагнитния набор те са ситуирани в региона на огромните честоти и надлежно са с дребна дължина на вълната. Радиоактивните материали могат да излъчват гама-лъчи. Те проникват надълбоко в живите тъкани и могат да провокират рак. Подобно на светлината, и гама-лъчите са формирани от фотони, само че при гама-лъчите тези фотони имат извънредно огромна сила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР