Представете си, че един ден се събуждате, хвърляте едно око

...
Представете си, че един ден се събуждате, хвърляте едно око
Коментари Харесай

Бил Гейтс коментира свързаните с него теории на конспирацията около пандемията

Представете си, че един ден се събуждате, хвърляте едно око на интернет и осъзнавате, че всички ваши филантропични старания да ваксинирате света в действителност са опит да следите хората чрез микрочипове? Е, добре пристигнали в света на Бил Гейтс.

По време на пандемията от COVID-19 съоснователят на Microsoft се озова в центъра на голям брой странни теории на конспирацията. Анкета, извършена на YouGov предишния май, демонстрира, че 28 % от американците имат вяра, че „ Бил Гейтс желае да употребява всеобщата имунизационна акция против COVID-19, с цел да вгради микрочипове в хората, които след това ще бъдат употребявани за следенето им чрез цифрово ID ”. Тази стойност доближава 50 % измежду феновете на телевизионния канал Fox News.

Някои хора даже настояват, че са разкрили схеми на така наречен „ имунизационен имплант “, само че в случай че се вгледате по-внимателно в него, ще осъзнаете, че това в действителност е педал за електрическа китара.

Да не забравяме и тези, които имат вяра, че през 2015-а фондацията на Бил и Мелинда Гейтс подава патент за COVID-19. Всъщност коронавирусите съставляват семейство от вируси (към което спада и ТОРС), а патентът е за евентуална ваксина, която би могла да лекува респираторното заболяване. При това при птиците.

Всичко това евентуално е много объркващо за Гейтс – индивидът, който чрез своята фондация е дарил 250 млн. $ за създаването на ваксини против COVID-19. Тези пари са част от общо 680 млн., които Гейтс е вложил за забавянето на пандемията, разпределението на имунизациите към по-бедните страни и намирането на лекувания за болестта. Доскоро той избягваше да разяснява тази тематика, само че в изявление за Ройтерс тя бе зачеркната за малко.

„ Хората в действителност ли имат вяра в тези неща? – пита Гейтс и прибавя, че би трябвало да се поучим от всичко това. – Наистина ще би трябвало да се образоваме по този въпрос през идната година и да разберем… по какъв начин това е трансформирало държанието на хората и по какъв начин е трябвало да сведем до най-малко разпространяването на сходни схващания “.

Колебанието на хората във връзка с имунизацията би могло да се трансформира в главно предизвикателство по целия свят. Скорошно изследване откри, че над една трета от американците не са сигурни дали биха се ваксинирали против COVID-19.

Гейтс е изключително заинтригуван от ролята, която играе във всички тези теории на конспирацията:

„ Никой не би могъл да предскаже, че аз и доктор Фаучи ще имаме толкоз видни функции в тези в действителност зли теории – споделя пред Ройтерс. - Много съм сюрпризиран от всичко това. Надявам се, че ще отмине. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР