Предсрочни парламентарни избори в Дания се провеждат днес. Те бяха

...
Предсрочни парламентарни избори в Дания се провеждат днес. Те бяха
Коментари Харесай

Оспорвана битка между левия и десния блок на изборите в Дания

Предсрочни парламентарни избори в Дания се организират през днешния ден. Те бяха свикани от премиера Мете Фредериксен по-рано от предстоящото. Фредериксен, водач на Социалдемократическата партия, управлява държавно управление на малцинството и се реши на ексклузивен избор, откакто неин съдружник заплаши да напусне ръководещата коалиция. Тя е подложена на напън от страна на тези, които считат, че не е работила задоволително бързо, с цел да ликвидира норките, инфектирани с COVID-19 в разгара на пандемията.

Последните изследвания сочат, че нейният ляв " Червен “ блок и десният “Син “ блок, воден от демократични политици, са в директна конкуренция за местата в Народното събрание.

В ефирен спор Фредериксен съобщи, че акцията е сближила съдружните сътрудници, само че това не е задоволително. Трябва всички партии да обединят старания, с цел да бъдат преодолени сегашните провокации – рецесията, имиграцията, образованието, рецесията на пазара на труда.

Но водачът на новосформираната партия „ Умерени “ упрекна държавното управление на Фредериксен за основаването на спорове.
Хората крещят яростно, когато са съгласни по множеството тематики. Основната ни цел е да се отървем от радикалните политици.
Ларс Льоке Расмусен, водач на партия „ Умерени “

Чиято и да е виновността, в последна сметка гласоподавателите ще кажат тежката си дума за състава на идващото държавно управление на скандинавската страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР