Предсрочни парламентарни избори няма да има. Политиците ни достатъчно добре

...
Предсрочни парламентарни избори няма да има. Политиците ни достатъчно добре
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Политиците разбраха намека от нов списък Магнитски 3

Предсрочни парламентарни избори няма да има. Политиците ни задоволително добре схванаха новината от 8 март, че до края на месеца ще има нов лист “Магнитски ” 3. Това мнение изрази Михаил Константинов в изявление пред БНР.

Според него е обикновено договарянията за държавно управление да се водят на мрачно и ще съумеят да се договорят.

Това, че договарянията се водят на мрачно, не е минус, по този начин се договаря по целия свят. Съобщава се, когато има резултат .  Политическите договаряния не са цирк и в случай че това се е предписание до момента, е фарс и цирк. Преговорите би трябвало да се водят на мрачно с цялата отговорност ”, разяснява някогашният зам.-председател на ЦИК и някогашен шеф на “Информационни системи ”.

Той е безапелационен, че “избори няма да има, тъй като това се дефинира не от българските политици и народа, а от геополитическата конюнктура в света и Европа ”.

“След избори евроатлантическото болшинство от 160 души в Народно събрание ще се редуцира на 120. Избори е ясно, че няма да има . В допълнение ще прибавя, че на 8 март тази година главният финансов шпионин на департамента в България сподели, че до края на месеца ще се разгласява следващият лист “Магнитски ” 3. А дали ще се разгласява, зависи по какъв начин се държат българските политици. Недвусмислено предизвестие, което доста добре беше разбрано от политиците ”, разтълкува Константинов.

Той изясни, че обещаният лист “Магнитски ” 3 виси като меч над родните политици.

“Това е деликатна обстановка, тъй като има смисъл, до момента в който виси, досега, в който падне, ще излязат отвън надзор. Заплахата е по-страшна от осъществяването, тъй като до момента в който заплашвате, контролирате, а като я извършите, става неконтролируем. Българските политици не са български обекти, а по-скоро непознати субекти ”, разяснява Константинов.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се договорят и изведе причини за това си изказване.

“Става въпрос за просто нещо – за властта, те си разделят властта в главните форми – държавното управление, само че то е краткотрайно. Дори и да имате доста свои министри, на следващия ден може да не са ваши. А регулаторите? Там мандатите са от 5 години нагоре и своите хора никой не може да ги пипне. Те са по-ценни, тъй като са по-траен актив, като стока, която не може да се скапе. В този смисъл е значимо кои са членове на регулаторите, само че никой не приказва, че тези хора би трябвало да са най-хубавите експерти в тази област ”, разяснява Константинов.

Бившият зам.-председател на ЦИК призна, че не знае дали спряганите за промяна министри – Асен Василев, Тодор Тагарев и Димитър Илиев, са препъникамък, “но натискът извън е задоволително мощен ”.

Той е безапелационен, че в Народно събрание не е допустима друга настройка, защото, в случай че двете партии не се схванат, те няма да поддържа кабинет на трета партия, а и Движение за права и свободи също. “Или отиваме на кабинет с първия мандат, или избори ”, изясни вариантите Михаил Константинов.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР