Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов допусна, че до

...
Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов допусна, че до
Коментари Харесай

Не са изключени нови полицейски протести до края на годината

Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов позволи, че до края на годината може да има нови полицейски митинги.

Причината е, че чиновниците в Министерство на вътрешните работи не са удовлетворени от заплатите, които получават. При повишаването на артикули и услуги, на което сме очевидци, без актуализация на заплатите, напълно скоро ще се върнем в ситуацията, в което бяхме преди 3-4 години, разяснява Попов пред Българска телеграфна агенция. По думите му към момента съществува и задълбочената през предходната година диспропорционалност в заплащането в разнообразни ведомства от бранша Сигурност.



От думите на Попов стана ясно, че казусът с униформите също не е решен.

В рамките на годишния предел чиновниците, изпълняващи отговорностите си в униформа, не могат да получат в цялостен размер нужното им униформено облекло .

" По отношение на качеството на униформите за служители на реда и пожарникари несъмнено може доста да се желае. Да не приказваме за защитното облекло за сътрудниците от Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Все още доста пожарникари употребяват защитни средства втора ръка, получени като подаяние от западно европейски страни. А някои от тези средства са с изминал период на валидност. Решението може да бъде единствено едно - създаване и въвеждане на нови униформи. С нов дизайн, с нови спецификации ", сподели Попов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР