Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно
Коментари Харесай

СОС с извънредно заседание заради случаите на насилие в София

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров привиква изключително съвещание този четвъртък, 14 март, от 10:00 часа, по тематиката за сигурността в София, оповестиха от пресцентъра на Съвета. 

(*Във видеото вижте какви оферти за промени, свързани със сигурността и мигрантите, внесоха от ГЕРБ и ДПС)

Още в петък, след появилите се информации за случаи на принуждение в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев разискаха опцията да бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция " Вътрешни работи ", Държавната организация за бежанци и дирекция „ Сигурност “ по отношение на подхванатите дейности по съответните случаи и активността на институциите за запазване на публичния ред в София през миналата година, както и за плануваните ограничения за подобряването им през актуалната година, показаха от СОС.

Кметът Васил Терзиев и ръководителят на СОС Цветомир Петров приканват диалогът за сигурността в София да се води градивно и въз основата на обстоятелства, а не да се позволява политическа далавера и да се всява суматоха в обществото.

„ Свиквам актуалното съвещание по две аргументи – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е за трезво да проучваме обстановката и да предприемем нужните ограничения за подобряването ѝ. Недопустимо е да се употребяват, както се оказа, битови произшествия за трупане на политически дивиденти, отбелязва Петров, представен от пресцентъра на Съвета. Той приканва всички общински съветници да подхождат прагматично и отговорно във връзка с тази деликатна тематика. Нека първо да чуем какво споделят способените институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме назадничавост и ненавист сред жителите “, разяснява Цветомир Петров.

Радикални ограничения за справяне с рецесията на сигурността, обвързвана с мигрантите, предложиха ръководителите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски тази заран. В деловодството на Народното събрание двете партии внесоха оферти за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, с които се предлага увеличение на потенциала на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата.

От партия " Възраждане " настояха по-рано през днешния ден за свикването на изключителна сесия по сигурността по отношение на обезпечаването на сигурността на жителите и гостите на София.

В събота ГЕРБ-СДС настояха за изключително съвещание за сигурността в София поради случаи на принуждение с непознати жители. Преди това, вечерта на 8 март, в столицата имаше два случая на принуждение, за които министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов сподели, че е " открито по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа ". 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР