Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск е изпратил писмо

...
Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск е изпратил писмо
Коментари Харесай

Сблъсък между Аврамопулос и Туск заради квотната система за разпределение на мигранти в ЕС

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск е изпратил писмо до държавните и държавни ръководители на Общността, в което  показва, че квотната система за мигранти е неефективна и би трябвало да спре да се ползва. Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамополус дефинира писмото като „ недопустимо “ и „ антиевропейско “. 

Комисар Аврамопулос сподели това в отговор на въпрос по време на представянето на ограниченията за съгласуване на осведомителните системи в Шенген и напредъка по построяването на съюза на сигурността по отношение на прекосяването на терористи под непозната идентичност в Европейски Съюз. Ето и безапелационното му изказване:

Документът,  направен от ръководителя Доналд Туск, е недопустим, антиевропейски и отхвърля цялата ни  работа в продължение на три години. А тази работа вършихме дружно.

Ролята на ръководителя на Европейски Съюз е да пази европейското единение и правила, посочи още Аврамопулос и добави:

Този документ подкопава един от главните стълбове на европейския план – този на солидарността. Европа не може да съществува без взаимност. И триумфът за оправянето с миграцията не може да се присъди на самостоятелна страна членка.  Успехът на Европа се дължи на общите ни старания – на европейските институции,  организации и страни членки.

Не можем да се откажем от отговорностите си да пазиме бежанците, това е наше морално и правно обвързване, акцентира още Аврамопулос: 

Ние не построяваме цитадела Европа и изрично не съм склонен, че релокацията като изключителна мярка не е била ефикасна. Около 32 хиляди души, които имаха право да бъдат в Европейски Съюз, бяха разселени, а това е 90 на 100 от общия им брой, сподели еврокомисарят по миграцията и прикани:

Ние би трябвало да укрепим нашето единение, да се държим дружно, а не да наливаме масло в огъня на антиевропейски позиции.  

Иначе, по главната тематика - предлагането за координацията сред системите, което комисарите Димитрис Аврамопулос и Джулиан Кинг показаха през днешния ден, е за основаването на общ европейски портал, данните от който ще бъдат предоставяни на граничните служители на реда на общ екран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР