Председателят на руската Федерална космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви

...
Председателят на руската Федерална космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви
Коментари Харесай

Москва ще помогне на Турция да изпрати ракета в космоса

Председателят на съветската Федерална галактическа организация Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи през вчерашния ден пред Анадолската организация, че Турция има всички нужни политически и стопански лостове за осъществяване на своята Национална галактическа стратегия и че Москва е подготвена да взе участие в начинания по програмата.

Опитът, който натрупахме при срещи с турски сътрудници, сподели Рогозин, „ удостоверява, че двете страни имат дълготрайни общи ползи в региона на галактическите действия “.

Подготвя се план на документ, който да направи тези контакти по-систематични и всеобхватни, сподели Рогозин. Това ще бъде правната рамка на съдействието за мирни галактически действия сред Анкара и Москва.

Турция е измежду страните, които могат да извършват лична галактическа стратегия, акцентира Рогозин, добавяйки, че Турция нееднократно е показвала, че разполага с нужния брой квалифицирани специалисти в авиационната промишленост.

Руските ракети „ Союз “ могат да бъдат употребявани за постигане до Международната галактическа станция, сподели Рогозин. " Досега в космоса са изстреляни над 1100 „ Союз “ с разнообразни модификации. “

Роскосмос има опит в образованието на задгранични космонавти, сподели Рогозин. Руските специалисти са подготвени да стартират съвещания по отношение на образованието на турските астронавти и подготовката на пилотиран галактически план, който да е от изгода за Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР