Председателят на руската Дума говори за новите нацисти в БългарияПарламентът

...
Председателят на руската Дума говори за новите нацисти в БългарияПарламентът
Коментари Харесай

Володин: Никога няма да простим, ако демонтират паметника Альоша в Пловдив

Председателят на съветската Дума приказва за " новите нацисти " в България

Парламентът на РФ осъди самодейността в декларация

" Властите на българския град Пловдив би трябвало да помнят следствията, в случай че решат да демонтират паметника на руския войник-освободител „ Альоша “.

Това предизвестие насочи ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин на първото съвещание от пролетната сесия на съветския парламент.

Думата одобри декларация, с която осъди самодейността за разглобяване на паметника. В документа депутатите показват извънредно отвращение от провокативното и цинично предложение на членове на Общинския съвет в Пловдив от ДСБ паметникът да бъде демонтиран до края на 2024 година Изявлението на камарата ще бъде изпратено, наред с други неща, до Организация на обединените нации и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

" Нека този апел бъде на масата на всеки народен парламент, дано този апел бъде на масата на всеки общински консултант в Пловдив. И в случай че подхващат тази стъпка, би трябвало да схванат следствията от нея. Ние в никакъв случай няма да им извиним това, тъй като това не касае нас, през днешния ден живите, а тези, които починаха и не могат да кажат дума за себе си, не могат да се защитят, само че с помощта на тях през днешния ден има България ”, сподели Володин.

Той напомни, че България е била измежду страните от хитлеристката коалиция по време на Втората международна война. „ Днес новите фашисти, новите нацисти, които пристигнаха на власт, несъмнено, желаят освен да пренапишат историята, само че и да отстранен всички монументи, които припомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България “, заключи Володин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР