Председателят на ПП днес е направил изявление, че ще предложи

...
Председателят на ПП днес е направил изявление, че ще предложи
Коментари Харесай

От ГЕРБ скочиха на връщането на 20% ДДС за ресторантите

Председателят на Политическа партия през днешния ден е направил изказване, че ще предложи в бюджета възобновяване на на ставките от 20% за ресторантьорството и за хотелиерския бизнес – нещо, което ние няма по какъв начин да подкрепим, заради обстоятелството, че сме поели задължения към нашите гласоподаватели и няма по какъв начин да ги излъжем. Още повече такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без координиране с политическа партия, за нас са безусловно неприемливи. Смятаме, че първо би трябвало да се възвърне разговорът с сектора, да се преразгледат решенията на сектора и чак тогава занапред да се преценя дали би трябвало да бъдат вдигани някакви ставки. Това съобщи депутатът от ГЕРБ- Десислава Трифонова в Народното събрание.

Във връзка с изказването на министър Василев от през днешния ден с повишение на ставката на Данък добавена стойност за ресторантьорски и хотелиерски услуги на 20%, от парламентарната група на ГЕРБ- намираме за неприемливо неналичието на разговор в съответните препоръчани ограничения. Г-н Василев, като финансов министър беше подсилен от ПГ на ГЕРБ- при приемането на бюджета за 2023 година, където огромна част от ограниченията по отношение на изсветляването на стопанската система и повишението на събирането на данъчни доходи в хазната, бяха подкрепени. Така че всевъзможен различен тип ограничения внезапни придвижвания по отношение на повишение на данъчни ставки, не е разисквано аргументирано с ПГ на ГЕРБ- и няма да бъде подкрепено на този стадий, посочи Александър Иванов.

Той добави, че това ще окаже огромно въздействие и върху бизнеса, потребителите и опцията за конкурентноспособност на българския хотелиерски и ресторантьорски бизнес.

Любен Дилов разяснява, че особено хотелиерския бизнес е показал предпочитание за разговор и са създали много оферти за изсветляване. „ Смятам, че доста преждевременно се отхвърля концепцията, която предложиха за въвеждане на патентен налог. Това е един от инструментите, които могат да създадат диференциацията сред другия тип заведения за хранене и заведения, което сега общото законодателство не прави. Смятаме, че тази тематика се нуждае от повече разговор “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР