Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Халед

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Халед
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна с Халед Шаукет,  член на Изпълнителното бюро на партия НИДА ТУНИС

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна с Халед Шаукет,  член на Изпълнителното бюро на партия НИДА ТУНИС.

В рамките на срещата те разговаряха за усилването на демократизацията в Тунис и поддръжката на АБВ в този развой. Парламентът в страната сега е разхлабен, а Халед Шаукет показа устрема си при визитата си у нас да събере опит по институционални взаимоотношения и конституционно устройство.

По време на диалога, Халед Шаукет показа опасенията си за своята страна, където, по думите му, популизмът взема връх, с подготвеност да си служи с ограничения, надхвърлящи пълномощията на правоохранителната и отбранителната система – сфера, в която също ще получи поддръжка Шаукет и споделен опит.

Наред с практиките, който АБВ ще показа в тези насоки, Румен Петков пое ангажимент за присъединяване на партията в идни мероприятия на Арабския институт за народна власт, чийто президент е Шаукет. Той е и заместител министър ръководител и министър без портфейл в страната си. Петков одобри и отправената покана за аудиенция в Тунис.

Заместник министър ръководител и Министър без портфейл/ представител на държавно управление в Народното събрание

В срещата участваха и Анастас Терзобалиев, консултант на Политическа партия АБВ по връзките с Близкия изток и доктор Амор Хаджи, представител на арабската общественост от Република Тунис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР