Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов създаде нов конфликт

...
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов създаде нов конфликт
Коментари Харесай

ИТН се оплака за блокирани пари за заплати на Руското посолство

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов сътвори нов спор с финансовия министър Асен Василев, откакто упрекна МФ, че е блокирало пари на Руското посолство, предопределени за заплати на чиновници.

" Министерството на финансите е спряло парите на съветското посолство, които са си техни. Блокирали са ги тук, в България. Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всевъзможни граници на, по какъв начин да кажа, нелепостта, тъй като това няма връзка с това, че ние сме враждебни страни ", споделя Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

Твърдението му беше оспорено от Асен Василев, който уточни, че МФ не е предприемало никакви ограничения против сметките на посолството на Русия, а е спрян паричен превод, тъй като " непосредствено попада под глобите на Европейска комисия ".

" Руското посолство е поискало дерогация. Тя се съветва с Европейската комисия. Когато получим от комисията мнение дали е добре да се анулират глобите и да се вкара дерогация, ще предприемем ограничения. Те настояват, че преводът е за заплати на стойност 890 000 $. Но няма запорирани сметки. Няма нещо, което да е направено категорично от българската страна. Това е автоматизирано деяние по силата на глобите, които са наложени от Европейска комисия ", сподели Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР