Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов
Коментари Харесай

„Harvard law”: Тошко Йорданов беше порицан заради облеклото му в Народното събрание

Председателят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов провокира неспокойствие в пленарната зала на едно от последните съвещания на този парламент.

Той се появи в залата по дънки, тениска и сако, а преди да се качи на трибуната хвърли сакото. Депутатите се развеселиха от постъпката му, а съпартийците му даже го приветстваха.

„ Много е топло просто тук “, сподели Йорданов от трибуната.

Надписът на тениската му гласи “Harvard Law” – явна отпратка към прословутата харвардска тапия на премиера в оставка Кирил Петков.

" Искам да ви припомня, че се намираме в Народното събрание. Вашето облекло не дава отговор на висотата на тази естрада ", подлага на критика го краткотрайния ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов.

Подобни тениски нормално носят студентите или приключилите компетентност " Право " в Харвардския университет. Там са учили и министър председателят в оставка Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

„ Ние си носим съдружната отговорност. И в този момент се срамим дружно с вас “, сподели той в отговор на сътрудника си Искрен Митев.

„ Тази коалиция щеше да се разпадне още февруари. Защото нелепостите и несъобразяването и некомпетентността от вашата половина, главно от Лена Бориславова, тъй като тя взема решенията, започнаха още тогава “, съобщи Йорданов.

„ Що се отнася до мъжкарството, аз за Лена какво споделих, като се изключи че е незапознат правист? Това няма значение дали е жена или мъж. Дали съм я нападал, тъй като не била в залата? Извинявайте, само че тя е взимала решения, които имат отражение върху цялата страна. Той и Кирил Петков не е в залата да го атакува и него, би трябвало ли да си мълча за него? Или за Асен Василев “, попита той.

„ Вие не ми правете забележка, тъй като приказвам като дуплика “, сопна се той и на председателстващия Народното събрание Мирослав Иванов.

Йорданов се обърна и към Делян Добрев от ГЕРБ: „ Вие сте извънредно доверчив човек на вашата възраст – да очаквате енергетика Бориславова да е по-добър от юриста Бориславова, вие в действителност сте доверчив човек. Но е хубаво човек да резервира наивитета, тъй като това е нещо детско да запазим в сърцето си “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР