Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред
Коментари Харесай

Цветан Цветанов посочи кой ще е най-добрият член на новия съдебен съвет

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи пред Би Ти Ви, че изборът на членове на новия Висш правосъден съвет от парламентарната квота е бил изработен с квалифицирано болшинство. Според него те потвърдили пред депутатите своите професионални качества.

Парламентът гласоподава своята квота в правосъдния съвет преди седмица. По време на избора им обаче избухна скандал, откакто на депутатите от ГЕРБ им се наложи да получават указания в придвижване кого да поддържат и кого не. С тази задача беше натоварена депутатът Снежана Дукова, която вдигаше очилата или ръката си, както и правеше други разнообразни знаци с пръстите си при гласуването на номинираните. С сходна задача очевидно беше ангажирана и заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която подсказваше на ръководителя Димитър Главчев по какъв начин да гласоподава. Според Цветанов това се дължи на проблеми с техническите устройства, с които се гласоподава.

 Цветан Цветанов уточни кой ще е най-хубавият член на новия правосъден съвет
© Юлия Лазарова

Той уточни и кой съгласно него ще е най-хубавият член от парламентарната квота на новия Висш съдебен съвет. Това съгласно него ще бъде Вероника Имова. След това назова и прокурор Калина Чапкънова като човек, от който могат да се чакат позитивни неща в работата на новия правосъден съвет.

Властта се събира на политически съвет

Цветанов сподели още, че през днешния ден политическият съвет на ръководещата коалиция ще се събере на заседание. В него ще вземат участие той, министър председателят Бойко Борисов и тримата съпредседатели на " Обединени патриоти " – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

" Ще приказваме по тематиките, които сътвориха напрежение в обществото. Ще уточним и недоразуменията, които са зародили в последния месец и половина в обединението. Премиерът беше доста зает и поради това не сме правили такива заседания скоро ", добави Цветанов.

За проблеми в ръководещата коалиция загатна Валери Симеонов, който съобщи, че липсва разговор с ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР