Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов пробва как се лети на F-16 Блок 70

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов персонално тества на симулатор новите български изтребителите F-16. За това се похвали персонално той във Facebook и показа усещанията си.

"С голям интерес през днешния ден участвах в симулация на полет с изтребителя F-16 Блок 70. За задачата компанията, производител на самолетите - "Локхийд Мартин ", обезпечи автентичен симулатор. Всички присъстващи имахме опцията да се срещнем с оперативните качества на F-16 Блок 70, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили “, написа Цветанов Цветанов.

Първи в симулатора на пилотската кабина за експериментален полет седна командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков. Заедно с него бяха и курсанти от военния университет, които един ден ще летят на тези изтребители.



"След симулацията показах, че след сполучливи договаряния сред държавните управления на България и на Съединени американски щати биха се постигнали резултати от съвместен интерес. Това би разрешило през юли тази година да бъде утвърден договорът от Народното събрание на България. Страната ни извършва уговорките си да модернизираме българската войска и да изградим оперативни качества, съвместими с нашите сътрудници от НАТО ", разгласи Цветанов.

"Днес персонално се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със Съединени американски щати за десетилетия напред и ще направи армията ни изцяло интегрирана с построен потенциал, подобаващ на НАТО ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР