Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира шансовете

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира шансовете
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Борисов ще предложи на всички останали заедно да носим отговорността

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява възможностите за сформиране на държавно управление.

" До този миг имахме договаряния с Политическа партия и Демократична България. Положихме много старания, направихме доста взаимни отстъпки за един естествен звук на разговор. Това го правя оценка като нещо извънредно позитивно, че двете най-антагонистични партии могат да приказват умерено. Заедно изготвихме законодателна стратегия, избрахме ръководител на Народното събрание, дружно опитахме да образуваме управническа стратегия. По някои от тематиките нямаме никакви разминавания. Третият стадий бе да разясняваме споделеното ръководство с кабинет - дали с първия или втория мандат. Това не се случи, тъй като сътрудниците избраха безусловно различен метод. Те даже не ни уведомиха по кое време ще показват своите номинации за министри в едно вероятно държавно управление. Изобщо не знаехме за тези имена авансово. Никой не ги бе съобщил даже с нас ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.



" Етапът, който почваме от през днешния ден нататък, това е проект " А ", тъй като постоянно на първия тим се дава опция да има проект първи да осъществя, приказвам за мандата. Нашите сътрудници от Политическа партия и Демократична България някакси по детски, напук, взеха решение, че завършват диалозите с нас, и държат единствено и само на тяхно държавно управление с техен мандат и вероятно някаква поддръжка. Ние сме длъжни да проведем диалози с останалите парламентарни групи в Народно събрание. Утре почват нашите срещи, които още веднъж ще бъдат на експертно равнище, първични, тъй като с някои от партиите имаме по някои тематики сходства, само че по други - съществени разлики ", счита тя.

" Ние ще представим нашата управническа стратегия и започваме съвещания, с цел да търсим поддръжка, защото в случай че желаеме да имаме държавно управление, би трябвало да намерим консенсус. Под персони Борисов имаше поради, че ще предложи на всички дружно да носим отговорността. Можем да предложим на всички останали да излъчат специалисти в това държавно управление или политици, това е към този момент лидерския диалог, който ще водят. Или държавното управление да бъде напълно експертно, т.е. да няма никакви политически лица в него, само че всички да споделим отговорността, че дружно ще решаваме проблемите, които стоят пред България. Ако не намерим единодушие или никой не е желае да се ангажира нито с специалисти, нито със свои политически представители, естествено,че спечелилият следва да предложи държавно управление, даже то да бъде на малцинството. Ние си даваме ясна сметка, че с 69 народни представители тежестта е голяма. Но сътрудниците от Политическа партия не си дават такава сметка. Всички парламентарни групи съставляват български жители. По тематики, които могат да ни обединят, има разнообразни болшинства ", сподели още Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР